Platform voor de bouw
Nieuwe designafdeling doet hart van ruimtes sneller slaan
LUBDUB toetst creatieve ideeën aan de realiteit.

Nieuwe designafdeling doet hart van ruimtes sneller slaan

In de dynamische wereld van vandaag is een ruimte niet alleen een fysieke locatie. Het is een weerspiegeling van de identiteit en visie van een organisatie. LUBDUB, de nieuwe Jansen-afdeling gespecialiseerd in design, is volledig mee met deze behoefte en creëert buitengewone places to be die niet alleen esthetisch verbluffen, maar ook in harmonie zijn met de ziel van de organisatie in kwestie.  

“Met LUBDUB willen we elke plek – of het nu een hotelkamer, een kantoor of een hospitalityruimte is – een unieke hartslag geven. LUB … DUB dus! We focussen hierbij op een interieur dat designtechnisch van topkwaliteit is (mét duurzame producten) én dat realiseerbaar is binnen het vooropgestelde budget en de afgesproken timing”, zegt Pascale Engelen, Creative Thinker bij LUBDUB. “Deze belofte kunnen we nakomen dankzij een naadloze samenwerking met onze collega’s uit verschillende afdelingen van Group Jansen, die stuk voor stuk uitblinken in hun vak.”

Een team van specialisten

Net die uitgebreide expertise onderscheidt LUBDUB op de markt. “Vanuit onze kennis en ervaring op het vlak van interieurdesign, binnenafwerking, speciale technieken en duurzame producten stellen we oplossingen op maat voor die perfect haalbaar zijn. We verkopen geen onrealistische scenario’s, waarbij het fouten en kosten regent. Meer zelfs, dankzij onze knowhow detecteren we mogelijke struikelblokken op voorhand en kunnen we kort op de bal spelen qua design en afwerking”, glimlacht Pascale Engelen. “Ik moet wellicht niet vertellen dat deze manier van werken een optimale ontzorging van de klant en een interessante kostenefficiëntie met zich meebrengt.”  

Het Argenta-kantoor in Turnhout weerspiegelt een echt thuisgevoel.

Investeren in een ESG-proof omgeving

“Bij elk project hebben we een duidelijk uitgangspunt: een ruimte moet niet alleen goed aanvoelen, maar ook goed doen. Noem het gerust een holistische benadering van interieurdesign, waarbij esthetiek hand in hand gaat met duurzaamheid, welzijn en prestaties”, benadrukt Pascale Engelen. “Elementen zoals connectiviteit, ergonomie, media-apparatuur en energie-efficiëntie spelen hierbij een belangrijke rol.”

Futureproof, all the way

“Ook de manier waarop een organisatie inspeelt op veranderingen wordt alsmaar belangrijker. Een actuele vergaderzaal krijgt over tien jaar wellicht een andere invulling. Het is een absolute must om van meet af aan rekening te houden met zowel interne als externe wijzigingen. Daarom kiezen we bij LUBDUB bijvoorbeeld graag voor onze eigen modulaire wanden, die de nodige flexibiliteit garanderen.” Wie denkt dat zo’n verplaatsbare wand er saai uitziet, heeft het mis. Het LUBDUB-team bedacht leuke accessoires die modulaire wanden opvrolijken en tegelijkertijd een functionele behoefte invullen zoals het creëren van een extra zitruimte, een oplossing bieden voor de akoestiek enzovoort. 

Tweede thuis

Een mooi voorbeeld van een recent LUBDUB-project is het kantoor van Argenta in Turnhout. “Als bank zijn we veel bezig met cijferen”, vertelt zelfstandig kantoorhouder Koen Mertens. “Maar wij doen dit cijferwerk liever in een plek waar mensen zich thuis voelen. Dat sluit volledig aan bij de missie en visie van Argenta. Het dichte contact, het warme gevoel. Zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers. Het moet aanvoelen als een tweede thuis. LUDBUB was onmiddellijk mee met dit opzet.”

LUBDUB pimpt de modulaire wanden van Jansen Wall Solutions met knappe accessoires.

Realiseerbare dromen

“Ik had zelf al een moodboard en een grondplan gecreëerd op basis van mijn ideeën. LUBDUB zorgde voor de verdere interpretatie. Een binnenhuisarchitecte kijkt voornamelijk naar het creatieve aspect, maar natuurlijk heb je geen garantie dat dit technisch haalbaar is. Net daarin zat voor mij de meerwaarde van LUBDUB. Ook op het vlak van materiaalkeuze en lichtstudie zorgde dit team voor een wereld van verschil”, benadrukt Koen Mertens. “Ondertussen werken we vanuit onze nieuwe vestiging en ben ik meer dan tevreden. Ons kersverse kantoor brengt de vooropgestelde huiselijke sfeer honderd procent tot leven.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details