Platform voor de bouw
Performante klimaatplafonds garanderen ongeëvenaarde flexibiliteit

Performante klimaatplafonds garanderen ongeëvenaarde flexibiliteit

Het performante JB COOL-klimaatplafond is al meer dan tien jaar een sterkhouder in het gamma van Beddeleem en is uitgegroeid tot een populaire oplossing voor de verwarming en koeling van kantoren en zorggebouwen.

Een en al flexibiliteit

Het JB COOL-klimaatplafond biedt quasi onbeperkte mogelijkheden inzake architecturale toepassingen en afwerkingen, waarbij het steeds volledig op maat van het project uitgevoerd wordt (plafondmodulaties, paneelafmetingen, metalen plafondtegels, gipskartonplafonds …), zowel met PPR als koperactivatie. “De interne PPR-registers worden niet zoals bij sommige andere systemen ingelijmd, maar liggen los in de plafondpanelen, wat een snelle aanpassing, herstelling of vervanging aanzienlijk vereenvoudigt”, legt Jochen Daneels, commercieel directeur bij Beddeleem, uit. “Aangezien wij ook fabrikant zijn van systeemwanden, zorgen wij er bij de inrichtingswerken voor dat plafond en wand perfect op elkaar afgestemd zijn. Het JB COOL-plafond  is dan ook de ideale oplossing voor ruimtes die moeten voldoen aan de eisen van huurders. Bovendien kunnen we ook onze eigen verlichting en luchtroosters integreren.”

De voordelen zijn legio

Een comfortabele binnentemperatuur, geen vervelende tocht of geluidsoverlast …: de voordelen van het JB COOL-klimaatplafond zijn legio. “De lucht wordt verwarmd of gekoeld door middel van straling en convectie, wat voor een natuurlijke, niet-waarneembare en geruisloze luchtverplaatsing zorgt. Het risico op het verspreiden van ziektekiemen is hierdoor heel gering”, zegt Jochen Daneels. “Dit maakt onze klimaatplafonds ook bijzonder geschikt voor ziekenhuizen en zorgcentra.”

Duurzaamheid

Beddeleem hecht bij de ontwikkeling van zijn producten veel belang aan ecologie en duurzaamheid. De onderdelen van het JB COOL-klimaatplafond (staal, rotswolisolatie, PPR-registers, meanders in koper) zijn 100 % recycleerbaar. Ook het lagere energieverbruik is een belangrijke factor. “Als je de energiefactuur in rekening brengt, valt het totale kostenplaatje gunstiger uit dan bij klassieke systemen met radiatoren of convectoren. Het rendement van ons systeem ligt stukken hoger”, concludeert Jochen Daneels.    


Mooie referenties

Met de Corda Campus in Hasselt rondde Beddeleem onlangs nog een mooi prestigeproject af. Het plaatste er een doorlopend plafond met vierkante panelen en bandrasters in twee richtingen, wat een zeer grote flexibiliteit biedt voor de inplanting van de wanden.

Andere mooie recente referenties zijn:

AZ Delta (Menen/Oekene/Roeselare)

UZ Brussel (Jette)

UZA (Edegem)

Energyville (Genk-Waterschei)

IBA (Louvain-La-Neuve)

AXIM/rue de Calais (Parijs)

Green Square (Luxemburg)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details