Platform voor de bouw
Radson’s Ulow-E2 V, verticale designradiator op ultra lage temperatuur

Radson’s Ulow-E2 V, verticale designradiator op ultra lage temperatuur

Stijlvolle en energie-efficiënte verwarmingsoplossing

Op Batibouw 2020 stelt Radson een gloednieuw paradepaardje voor: de Ulow-E2 V. Deze verticale radiator springt meteen in het oog door zijn geraffineerde design. De vlakke voorkant en fijn afgewerkte, licht gebogen zijkanten, zorgen voor een moderne, stijlvolle look. Bovendien kan men kiezen uit niet minder dan 70 verschillende RAL en metalic kleuren, zodat de radiator in elk interieur past. Achter het verfijnde oppervlak schuilt echter ook een staaltje toptechniek. De Ulow-E2 V is een radiator op ultra lage temperatuur, met extra warmtevermogen in de hoogte én een heel efficiënte warmteafgifte. Dankzij de werking op ultra lage temperatuur is hij perfect combineerbaar met warmtepompen en vloerverwarming. Dit maakt van de Ulow-E2 V een perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een energie-efficiënte – of zelfs energie-neutrale – bouw- en verwarmingsoplossing.

De Radson Ulow- E2 V is de verticale variant van de Radson Ulow-E2 H. Een verticale radiator bespaart plaats en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, maar ook met het vermogen en de warmteafgifte moet men rekening houden. Net in deze categorieën scoort de V-versie van de Ulow-E2 scoort bijzonder goed. De Ulow-E2 V is dus een uitstekende keuze voor wie streeft naar een zo energie-efficiënt mogelijke verwarmingsoplossing. En dat zou iedereen moeten zijn, zeker als men weet dat niet minder dan 35% van onze verbruikte energie naar verwarming gaat. Het ideale scenario zijn de normen van een BEN-woning, waarbij de netto-energiebehoefte voor verwarming beperkt blijft tot maximum 70 kWh/m².

Combinatie met vloerverwarming

Met klassieke radiatoren ligt dit moeilijk, want zij kunnen bijvoorbeeld niet op een warmtepomp worden aangesloten. Op een lage watertemperatuur (35/30°) leveren ze immers onvoldoende vermogen, tenzij met een complexe installatie. De Ulow-E2 V radiator is hiertoe wel perfect in staat. De E2 technologie staat voor de combinatie van twee warmtetypes: stralingswarmte in combinatie met versterkte convectiewarmte. Dit zorgt ervoor dat ook op een ultra lage temperatuur van 35° het ideale warmtecomfort behaald wordt. Zo is het ook perfect mogelijk om een radiator met vloerverwarming te combineren.

Radson als totaalaanbieder van warmtecomfort

Olivier Schmitz van Radson verklaart de filosofie van het bedrijf: “Vandaag de dag verwachten de consumenten een aangepaste temperatuur op elk moment en op elke plek, en gelijk hebben ze! Op onze inspirerende stand op Batibouw komt de bezoeker alles te weten over warmtecomfort, en hoe verschillende oplossingen zoals radiatoren, vloerverwarming en elektrisch verwarmen slim met elkaar kunnen worden gecombineerd. Alle radiatoren en vloerverwarmingssystemen van Radson zijn zo ontworpen dat ze elkaar aanvullen voor een optimaal en energiezuinig warmterendement. De Ulow-E2 V past perfect in deze evolutie, dankzij de hoge warmteafgifte en de eenvoudige combinatie met vloerverwarming.”

Snelle warmte

Voor een optimaal warmtecomfort kiest men immers best voor de combinatie van vloerverwarming met de nieuwste generatie radiatoren. Want vloerverwarming is niet altijd en in elke ruimte de meest geschikte oplossing. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer. In deze kamer is het niet nodig om constant te gaan verwarmen met vloerverwarming, maar wil je soms wel van snelle warmte kunnen genieten.

Ulow-E2, autonoom en zelfregulerend

De Ulow-E2 V is een radiator die perfect op zichzelf in de ruimte functioneert. Het eenvoudig bedienbare touchpad met drie handige settings – Standby, Comfort en Boost – verhoogt het gebruiksgemak. Efficiëntie is het sleutelwoord: wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.

Verschillende zones apart bestuurd

Toch beschouwt Radson, trouw aan hun visie, de Ulow-E2 V vooral als deel van een slimme totaaloplossing. De radiator kan straks bijvoorbeeld eenvoudig worden verbonden met Radson’s centrale Touch E3 zoneregeling. Dankzij dit systeem kunnen verschillende zones van de woning (denk bijvoorbeeld aan de badkamer of de slaapkamer) via de handige app individueel en vanop afstand worden gestuurd. Want als verschillende zones een verschillende warmtevraag hebben, is het ook logisch dat deze apart kunnen worden gestuurd. Wie meer wil weten ontdekt er alles over op de vernieuwde Radson-stand!

Radson op Batibouw 2020: Paleis 12 stand 100

De Ulow-E2 V radiator is verkrijgbaar vanaf april 2020. Richtprijs € 926 (excl. BTW)
Meer info: www.radson.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details