Platform voor de bouw
Realty ontvangt maar liefst 2.508 vastgoedexperts en beleidmakers

Realty ontvangt maar liefst 2.508 vastgoedexperts en beleidmakers

Realty Summit heeft de voorbije twee dagen maar liefst 2.508 bezoekers ontvangen in de Brusselse Gare Maritime. ​ “Het sterke programma én de vernieuwde faciliteiten om te netwerken vallen duidelijk in de smaak”, klinkt het bij Easyfairs, organisator van het grootste vastgoedevent van ons land. Zowel de top van de vastgoedsector als beleidsmakers kregen er de kans om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

Het kruim van de Belgische vastgoedwereld zakte dinsdag en woensdag af naar Gare Maritime in Brussel voor de 15e verjaardag van Realty. De iconische locatie, het programma én de lijst aan sterke sprekers konden de bezoekers bekoren. Het startschot van de summit werd gegeven door Alina-Stefania Ujupan – Head of the New European Bauhaus – van de Europese Commissie. Zij schetste hoe Europa op een duurzame én creatieve manier moet omgaan met vastgoed richting de klimaatdoelstellingen van 2050.

Logisch geheel

Na een sterke start met toelichting op Europees niveau ging de summit verder met tal van conferenties omtrent het centrale thema ‘Milestones – How will we live in 2050?’ en de impact van ons vastgoed op de onontkoombare Green Deal die steeds dichterbij komt.

“De vastgoedsector zet vol in op de verduurzaming van het patrimonium, maar staat voor heel wat uitdagingen. Bij uitdagingen horen echter ook opportuniteiten, zoals de toepassing van nieuwe technologieën, het ontwikkelen én het gebruik van duurzame materialen en de reconversie van bestaande gebouwen. Het is zaak om op lange termijn te denken. De keynotes en conferenties op deze summit hebben zowel internationale als nationale experten vanuit zowel de private als publieke sector dichter bij elkaar gebracht om samen de doelstellingen van morgen te bereiken.” Nele Verhaeren, Managing Director Realty

Nieuwigheden tijdens de summit

Ook de ‘speed dating’ met de ‘captains of Industry’, waarbij bezoekers zich konden inschrijven voor een gesprek met 10 gekende experten uit het veld, bleek een formule die in de smaak viel.

“Realty is hét vastgoedevent van het jaar. De vastgoedwereld komt gedurende die twee dagen samen, investeert tijd en geld in deze bijeenkomst en verwacht dus ook topkwaliteit terug. Daarom is het voor ons belangrijk om vernieuwend te zijn en unieke zaken aan te bieden. We hebben ingezet op verhoogde networking faciliteiten zoals met de speed dating, de tool ‘Conversation starter’ waarbij alle bezoekers op voorhand meetings konden inplannen met andere bezoekers alsook de talrijke networking drinks. Ook was er voor het eerst een co-working space voorzien waar tijdens de top gewerkt kon worden en niemand tussendoor genoodzaakt was om naar kantoor te gaan.” Nele Verhaeren, Managing Director Realty

Ook de focus op content was primordiaal; om de vinger op de pols te houden op de vastgoedmarkt, om de laatste inzichten mee te krijgen in de KULeuven Learning Corner en in de Innovation Talk Room met uitleg over de nieuwste technologieën omtrent data collection, implementatie van domotica in gebouwen, etc. Het aspect ‘beleving’ werd ook uitgespeeld met de talrijke maquettes van toonaangevende architectenbureaus en de standen van de partners konden op veel belangstelling rekenen.

Netwerking is key

Dit jaar slaagde de organisatie erin om het aantal buitenlandse vastgoedinvesteerders te verdubbelen. Er werd voor hen een VIP programma uitgerold met als doelstellingen om ze ook in contact te brengen met de aanwezige Belgische vastgoedspelers op de summit.

“Deze editie voelt echt aan als een versie 2.0 ten opzichte van vorige edities zowel qua content als qua look and feel. We kijken vanuit de organisatie – in samenspraak met ons Steering Committee met vastgoedexperten – terug op een zeer geslaagde vastgoedsummit. We zijn in ons opzet geslaagd om de summit dit jaar terug naar een niveau hoger te tillen en zullen hierop blijven inzetten in de toekomst. Deze feedback kregen we ook van onze partners én bezoekers.” Nele Verhaeren, Managing Director Realty

Realty zal volgend jaar plaatsvinden in Gare Maritime, op 17 en 18 september 2024.

Meer info binnenkort op de website: www.realty-belgium.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details