Platform voor de bouw
Renson Fixscreen blaast 15 kaarsjes uit op Polyclose

Renson Fixscreen blaast 15 kaarsjes uit op Polyclose

15 jaar pionieren in windvaste buitendoekzonwering

De Fixscreen doekzonwering van Renson wordt 15! Geen beter moment om dat te vieren dan op 15 januari 2020 op Polyclose, samen met alle partners en ‘Ambassadors’ die mee bijdroegen tot het succes. Met een terugblik naar 2005, toen Renson met Fixscreen als pionier in windvaste doekzonwering op de markt kwam, maar vooral: met het oog op de toekomst. Want de Fixscreen heeft nog heel wat jaren voor de boeg: voortbouwend op de unieke eigenschappen van weleer, maar up to date met de noden van vandaag én de toekomst. Zo lanceert Renson net nu ook de Fixscreen Minimal … als volgende stap in de – nu al – rijke Fixscreen-geschiedenis, goed voor nog minstens 15 jaar marktleiderschap!

2005: het prille begin

Even terug naar 2005, toen Renson de Fixscreen op de markt lanceerde. Die onderscheidde zich destijds als buitenzonwering in de eerste plaats op het vlak van windbestendigheid. Als eerste doekzonwering in zijn soort waarbij het doek bij het neerlaten vast ritst in 2 zijgeleiders, nam de windvastheid (in iedere positie) van dit soort buitenzonwering in één klap een hoge vlucht. Gedaan dus met klapperende en stukgescheurde screendoeken, leve een strakke doekspanning! Ook mooi meegenomen is dat sindsdien insecten geen schijn van kans krijgen om binnen te dringen wanneer ramen ’s nachts open blijven om – met het doek naar beneden – intensief te verluchten. Dat het de meest efficiënte manier tegen oververhitting binnenshuis was, was toen al logisch. Maar de hogere windvastheid van screens maakt dat die sindsdien ook met een veel langere levensduur kunnen uitpakken.

Sindsdien worden raampartijen alleen maar groter, en is het belang van dynamische zonwering als deze alleen maar toegenomen: in de winter en tussenseizoenen kan je de gratis zonnewarmte optimaal benutten, terwijl je met de screens toe in de zomer voorkomt dat het te veel opwarmt binnenshuis. Bovendien blijft het zicht naar buiten – ook met de screens neergelaten – steeds behouden, een niet te onderschatten troef, zo bleek snel.

Doekzonwering voor elk type raam

Innoverend als Renson ook toen al was, lag de Fixscreen-technologie al snel aan de basis van tal van nieuwe ontwikkelingen om ook andere dan de standaard ramen (weliswaar tot extreem grote afmetingen van maar liefst 22 m²) te kunnen uitrusten met doekzonwering: van verandadaken en dakvensters (Topfix en Topfix Max), al dan niet gecombineerd met verluchting (Fixvent) tot hoek(schuif)ramen (Panovista en Panovista Max) en schuifvensters (Slidefix). Stuk voor stuk onderscheiden ze zich in ware Fixscreen-traditie in duurzaamheid, windbestendigheid (tot 130 km/u voor Fixscreen, 90km/u voor Panovista Max), Fixscreen ritstechnologie (met 7 jaar garantie) en Smooth-technology voor een geruisloze beweging en vasthechting van de screens in de zijgeleiders, en het ‘Connect&Go’ systeem voor vlotte (de)montage van de doelrol in de kast.

Fixscreen, keeping homes cool since 2005!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details