Revor Group

De keuze voor beton en glas wordt verzoend met een energiezuinig karakter dankzij de doorgedreven isolatie van de muren, het dak en de ramen.

02:07
20-02-2019

Revor Group | Kuurne – Nieuwe productiesite centraliseert specialisaties

Liefst 50.000 vierkante meter. Zo groot is de nieuwe productiesite van Revor Group. De producent van matrassen en boxsprings brengt er zijn merken samen onder één dak. “We creëren een aangenaam werkklimaat en houden onze opties open voor toekomstige optimalisatie en automatisatie”, klinkt het.

Revor produceerde tot voor kort in Ingelmunster en Meulebeke. Naast plaatsgebrek was centralisatie de grootste drijfveer om op zoek te gaan naar een nieuwe uitvalsbasis. Die zoektocht leidde naar de Pradosite in Kuurne, een bedrijventerrein van 100.000 vierkante meter. “We konden de helft daarvan kopen voor onze nieuwe vestiging”, zegt operations manager Hombecq van Revor. “Terwijl onze focus in Meulebeke vooral op het traditionele slapen lag, produceerden we in Ingelmunster voor de private labels en contracten, zoals voor hotels. In Kuurne komen die twee specialisaties nu samen.” De magazijnen en de productieafdeling voor boxsprings zijn ondergebracht in een gerenoveerde loods in de Noordlaan. Daarnaast liet Revor een nieuwe productiehal optrekken, waar de productieafdeling voor matrassen en de kantoren huizen.

Keuzes voor de toekomst
Hoge gewelven, lange overspanningen en brede laadkades die zelfs de grootste trucks aankunnen: bij de bouw van zijn nieuwe productievestiging anticipeerde Revor Group al op eventuele toekomstige ontwikkelingen. De hoogte en ruimte in de hal zijn een voorwaarde voor verdere automatisering. “Al gaan we zeker niet naar een volautomatische productie”, benadrukt de operations manager. “Een semiautomatische workflow behoort wel tot de mogelijkheden: optimaliseren zonder onze authenticiteit te verliezen.”

Revor Group

Doordachte keuzes dus, weliswaar met hun eigen uitdagingen. Zoals het implementeren van de kleine stikmachines in een hal van 13 meter hoog. Om een aangenaam werkklimaat te creëren voor de stiksters, werden er warmtestralers geïnstalleerd. “De warme lucht wordt lokaal verspreid, zonder het volledige gebouw te moeten verwarmen. Het kleine stikwerk bevindt zich op een mezzanine van 6.000 vierkante meter. Een efficiënte benutting van de ruimte, met een lager verbruik als bijkomende troef”, weet Gunther Hombecq.

Tijdloos zonder toeters en bellen
Springen de langetermijnvisie en de energiezuinige oplossingen van de productiehal in het oog, dan is de inkleding des te opvallender in zijn eenvoud. “We kozen bewust voor een summiere inkleding. In plaats van voor speciale materialen opteerden we voor een tijdloze en betekenisvolle inrichting. De eiken afwerkingen, bijvoorbeeld. Die verwijzen enerzijds naar het ambachtelijke aspect, want ook vandaag doen we nog veel manueel werk. Anderzijds is het een materiaal dat altijd in de mode zal blijven. De tapijttegel, de valse wanden, de kasten op kijkhoogte: stuk voor stuk zijn het functionele keuzes. Zo creëerden we een efficiënte werkomgeving, die tegelijk ook aangenaam is”, legt Hombecq uit.

Het gebouw zelf is een combinatie van betonbouw en grote glaspartijen. De medewerkers kunnen in hun bureaus maximaal van natuurlijk licht genieten. Tegelijk creëert het daglicht ideale omstandigheden om de producten voor te stellen. “De materialen en kleuren komen het best tot hun recht in een lichtrijke omgeving. Door onze producten uit te stallen in een ruimte met natuurlijk licht krijgen onze klanten een realistische impressie.” De keuze voor beton en glas wordt verzoend met een energiezuinig karakter dankzij de doorgedreven isolatie van de muren, het dak en de ramen.

Aandacht voor de omgeving
Ook het onbebouwde gedeelte van de bedrijfssite kreeg een grondige facelift. Groene zones, een petanquebaan, een loungegedeelte en laadpunten voor elektrische fietsen en auto’s: Revor investeerde duidelijk in de tevredenheid van zijn werknemers. Al stopt het niet bij die medewerkers. Leveranciers kunnen terecht in een wachtplaats met sanitaire voorzieningen. Wie bijvoorbeeld in het weekend of na de openingsuren aankomt met zijn vrachtwagen, wordt vanop afstand binnengelaten (aan de hand van een code) en bezorgt de buurt geen overlast. De site sluit namelijk aan op een woonwijk. “Het personeelsgevoel opkrikken, het verkeer inperken, de omwonenden ontlasten en onze productie naar een hoger niveau tillen: onze nieuwe site in Kuurne verenigt al onze wensen”, concludeert Hombecq.

Tekst: Stephanie Demasure
Beeld: Revor Group
Participanten aan het woord

Climawest – Energiezuinige verwarmingstechnieken

Grote productiehallen op een efficiënte manier verwarmen? Dat vraagt om moderne technieken. Niet toevallig klopte Revor aan bij Climawest, een HVAC- en verwarmingsspecialist met een hart voor zuinige en duurzame oplossingen. Climawest installeerde de verwarming, ventilatie, perslucht en het sanitair in de nieuwe productievestiging, en dat in twee fases – te beginnen bij het gerenoveerde gedeelte. “In de kantoren zijn warmtepompen actief, die ook als koeling kunnen fungeren. Een erg energiezuinig systeem. Per kilowatt elektriciteit wordt vier kilowatt verwarmingsenergie geproduceerd”, zegt projectleider Dimitrios Bantas.

In de fabriek waar de naaisters zitten, zorgen zwarte buisstralers voor een gewenst zonecomfort in de grote productieruimte. Goed voor een direct warmtegevoel en een aangename werkomgeving. Condenserende luchtverhitters op aardgas verwarmen de stockageruimtes. Opnieuw een zuinige keuze.

Een jaar later volgde de tweede fase, in de nieuwbouw. Naast luchtverhitters en stralingswarmte is vooral de accumulatieve verwarming daar de sterkhouder. Die verwarmt zowel de bureaus aan de noordkant als aan de zuidkant. Dimitrios Bantas: “We voorzagen een extra terugkoppeling om het warmteverschil slim op te vangen. In plaats van de koude restlucht uit de noordkantoren af te voeren, gebruiken we die voor koeling van de zuidkantoren.” Alles is vanop pc of tablet te regelen via een centraal besturingssysteem.

Climawest plaatste ook een ventilatiesysteem, dat de afgezogen warme lucht recupereert voor de opwarming van de verse ingeblazen lucht. Het resultaat is een zuinig geheel: precies wat de bouwheer voor ogen had. Het volledige project heeft een verwarmingscapaciteit van 2,5 megawatt op aardgas, en voor de burelen een totaal warmtepompvermogen van 166 kilowatt. De ventilatiesystemen D (met warmterecuperatie) hebben een totaaldebiet van 15.000 m³/h.


Aannemingen Bosschaert – Grondwerken, betonvloeren en omgevingsaanleg

Dat een industriële site van bijna drie hectare gigantische volumes grondverzet met zich meebrengt, is logisch. Als de timing al bij de aanvang van het bouwproject uitloopt, is de uitdaging des te groter. Gelukkig beschikt Aannemingen Bosschaert over ervaren personeel en voldoende eigen middelen om zich flexibel op te stellen.  “Na een valse start door bijkomend archeologisch onderzoek in mei 2017 konden we in oktober echt van start gaan”, zegt werfleider Koen Vanderdonckt. “Op nauwelijks een maand tijd groeven we 13.000 m³ af, stabiliseerden we 10.000 m³ grond en brachten we 10.000 m³ steenslag aan.” Zo bracht het familiebedrijf het project grotendeels terug op schema.

Dankzij een vlotte samenwerking met de architect en de hoofdaannemer voerde Bosschaert de naadloze betonvloeren uit tijdens de afwerking van de ruwbouwwerken. Zo werkte het de resterende vertragingen weg. Voorts stond het in voor de plaatsing van een ondergronds bufferbekken – ter plaatse gestort in beton – en circa 1 hectare omgevingsaanleg, inclusief 3.000 meter buizen en 2.000 meter borduren. Allemaal ruim voor de afwerking van de gebouwen. “Die brede ervaring maakt van Bosschaert een echte totaalpartner”, concludeert Koen Vanderdonckt.

Bouwen aan Vlaanderen partners

Bouwinfo

Bouwheer
Revor Group (Kuurne)

Architect
Aavo Architecten (Moeskroen)

Hoofdaannemer(s)
Stadsbader (ruwbouw, Harelbeke) en
D-Interieur (interieurinrichting, Estaimpuis)

Residentie Skyfall De Panne