Platform voor de bouw
Nieuws

Sierbetonspecialist stort zich nu ook op het grote maatwerk

Claes-Sierbeton—nieuwe-vestiging-Pelt

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Claes Sierbeton

5 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De fabricatie blijft echter puur vakmanschap dat weinigen in de vingers hebben. Een van die witte raven is Claes Sierbeton, dat zich al meer dan 65 jaar specialiseert in kleinere elementen. Dankzij de verhuis naar een nieuwe uitvalsbasis in Pelt is de onderneming nu ook klaar voor het grotere werk. 

Ook in de binnentuin van het Herman Teirlinckgebouw in Brussel is het vakmanschap van Claes Sierbeton te vinden: de zitranden zijn vervaardigd in sierbeton.

Claes Sierbeton is een klinkende naam in het sierbetonwezen. Met oog voor detail en grote technische vaardigheden fabriceert deze firma de meest uiteenlopende elementen op maat. “Geen opdracht is ons te complex”, vertelt zaakvoerder Frank Claes. “Dorpels, luifels, plinten, kroon- en sierlijsten, muurafdekkingen …: op het vlak van architectonisch beton mag je ons werkelijk alles vragen. Daarnaast kunnen klanten bij ons terecht voor straatmeubilair, plantenbakken, brievenbussen en interieurelementen. Allemaal uit sierbeton natuurlijk, in de gewenste kleur en afwerking. We durven te innoveren met nieuwe technieken en materialen, want we blijven zoeken naar manieren om onze kwaliteit te ver-hogen en onze klanten nog meer toevoegde waarde te bieden.”

Gesmaakte vooruitgang

Het is een aanpak die loont, want Claes Sierbeton blijft groeien. “Onze elementen worden in heel België en Nederland gebruikt om gebouwen en openbare ruimtes extra cachet te geven”, aldus Frank Claes. “Vooral architectonisch beton zit in de lift, en niet uitsluitend voor de kleinere bouwelementen. Er is onder meer vraag naar volledige balkons en grote gevelplaten in prefab sierbeton. Om verschillen in kleur en afwerking te vermijden, willen bouwheren en architecten dat één enkele partij alle elementen voor hun project fabriceert. In onze vroegere vestiging konden we onmogelijk inspelen op deze behoefte, maar dankzij de verhuis naar onze gloednieuwe uitvalsbasis in Pelt kunnen we dat nu wel. Het is een vooruitgang die gesmaakt wordt door onze klanten, want intussen hebben we al verschillende grote elementen geproduceerd – in de letterlijke zin van het woord.”  

“Geen opdracht is ons te complex. Op het vlak van architectonisch beton mag je ons werkelijk alles vragen”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details