Platform voor de bouw
Snel inzetbare en kwalitatieve funderingspalen en beschoeiingen

Snel inzetbare en kwalitatieve funderingspalen en beschoeiingen

Wat zestig jaar geleden begon als een afdeling van de Nederlandse moedermaatschappij De Waalpaal, evolueerde tot de multinationale Groep De Waal, met de grondverdringende schroefpalen als handelsmerk. De vier firma’s – De Waal Solid Foundations, Sondex, De Waal Polska en Willemen Carpati – zijn samen goed voor 175 werknemers en achthonderd werven per jaar. “Dat gaat van kleine projecten, zoals een woning of een gsm-mast, tot appartementen, industriebouw, waterzuiveringsstations, raffinaderijen, distributiecentrum, tunnels en bruggen. Alles is afhankelijk van de ondergrond en het gewicht van het gebouw”, licht gedelegeerd bestuurder Olivier Rens toe.  

De Waal focust bewust op een beperkt aantal technieken. Het absolute handelsmerk zijn de grondverdringende schroefpalen of kortweg gvs-palen. De Waal heeft meer dan dertig jaar ervaring met het uitvoeren van dit systeem in België. “Dat maakt een belangrijk verschil”, weet Olivier Rens. “We bieden steevast oplossingen die het draagvermogen garanderen en perfect uitvoerbaar zijn. Een goede voorbereiding zorgt voor een snelle en probleemloze uitvoering. Ook het uitgebreide, up-to-date machinepark maakt dat er snel gestart en geschakeld kan worden.”

Grondverdringende schroefpalen

De Waal biedt ook andere funderingspalen aan, maar de gvs-paal is en blijft de belangrijkste activiteit. Die focus rendeert. De werven situeren zich niet alleen in België, maar ook in Luxemburg, Nederland, het noorden van Frankrijk, Polen en Roemenië. “Er zijn ook firma’s die alles doen, maar als ik dan vergelijk, zie ik toch punten die voor verbetering vatbaar zijn. Dat is onze strategie niet”, zegt Olivier Rens. “Als je mensen vandaag techniek A laat uitvoeren, morgen techniek B en overmorgen weer een andere, dan moeten ze alweer overschakelen zodra ze een techniek goed en wel in hun vingers hebben. Door het aantal technieken te beperken, worden er minder fouten gemaakt. Onze medewerkers raken zo beter afgestemd op elkaar en op de machines.”

De groep heeft ook twee dochterondernemingen in Oost-Europa: De Waal Polska in Polen en Willemen Carpati in Roemenië. Daar hoopt ze met de ontwikkelde expertise en innovatieve techniek van gvs-palen te kunnen profiteren van een concurrentievoordeel.

De Waal droeg zijn steentje bij aan de realisatie van Gare Maritime in Brussel.

Micro- en kokerpalen en beschoeiingen 

Groep De Waal beschikt ook over een oplossing om binnen bestaande gebouwen nieuwe funderingen te realiseren of te verstevigen. Met kleine machines kan het zowel micro- als kokerpalen plaatsen. Een opening ter grootte van een deur volstaat om binnen te rijden.

Behalve met funderingspalen heeft de groep ook al jarenlang ervaring met beschoeiingen. Secanspalenwanden, berlinerwanden en soilmixwanden – al dan niet verankerd – hebben geen geheimen meer voor De Waal. 

Toekomst

Met een omzet van meer dan 45 miljoen euro doet het bedrijf het al jaren erg goed. Groep De Waal staat voor kwaliteit, en dat is geweten. Die uitmuntende reputatie is een belangrijke troef. “We merken dat ook. De prijs blijft heel belangrijk, maar bij heel veel mensen krijgen we toch het laatste woord. Ze kennen ons bedrijf en weten dat wij kwaliteit leveren en dat we niet met meerprijzen komen aandraven.” 

De firma’s van Groep De Waal werken meestal in onderaanneming. Zodra alle vergunningen in orde zijn, zijn zij meestal de eerste onderaannemer die wordt opgebeld. “Als funderingsbedrijf staan wij als eerste op de werf. Daarom vinden we het belangrijk dat we snelle reactietijden kunnen garanderen.” 

Groep De Waal stond in België in voor de palen van de Ghelamco Arena (inclusief de brug over R4), de spoorbypass in Mechelen, de Connector in de luchthaven van Zaventem, de nieuwe autoweg A11 in Westkapelle, een nieuw distributiecentrum van Nike in Ham, een nieuw tankenpark voor Sea Tank, de wanden en palen voor het kantoorgebouw De Meander op de Tour & Taxis-site in Brussel, de Theunisbrug en zes andere bruggen over het Albertkanaal, de gevangenissen in Haren, Beveren en Leuze, de FPC in Wondelgem en Antwerpen LO, Neo op de Heizelvlakte …

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details