Platform voor de bouw
Soprema – Experts in waterdichting
Copyright Danny Gys

Soprema – Experts in waterdichting

De open constructie van P+R Merksem vroeg bijzondere maatregelen voor de bovenste parkeervloer. LauCo haalde deze uitdagende opdracht binnen met het ‘Alsan PMMA-WP Deco Protect’ berijdbaar vloeibaar waterdichtingssysteem van Soprema. Dankzij deze oplossing kon hij immers een scheuroverbruggende, waterdichte en antislip kunststofharsvloer garanderen, en dit in elk seizoen van het jaar.

Copyright Danny Gys

Al vele jaren is Soprema één van de belangrijkste marktleiders op het vlak van waterdichting en isolatie. “De hoofdzetel voor Noord-West Europa bevindt zich in Grobbendonk,” aldus Peter Geysenbergh, sales manager liquid & civil solutions. “Door onze focus op business development, opleiding, R&D en de juiste acquisities te leggen, zijn we uitgegroeid tot een solide speler en betrouwbare partner voor plaatsers, aannemers en architecten. Vandaag is ons assortiment allesomvattend met zowel bitumineuze, synthetische als vloeibare waterafdichtingen. Daarnaast bieden we akoestische, natuurlijke en synthetische isolatieoplossingen. Natuurlijk in een totaalpakket, inclusief schermen, primers, lijmen en andere toebehoren ombouw werken perfect af te werken.”

“Dankzij ons berijdbaar PMMA waterdichtingssysteem slaagde LauCo glansrijk in de technische screening”

Geslaagd in zware technische screening

Intussen geloven heel wat marktspelers sterk in de capaciteiten van de Soprema-oplossingen. Zo ook plaatser van kunstharsvloer LauCo die al jaren bij deze producten zweert. “P+R Merksem bewijst opnieuw waarom ons partnership zolang standhoudt”, aldus Peter Geysenbergh. “Dankzij ons berijdbaar PMMA waterdichtingssysteem slaagde LauCo glansrijk in de technische screening. Nochtans waren de eisen niet min: een OSB11 attestering, een gevliesde scheuroverbruggende waterdichting volgens ETAG 005, een Slip Resistance Test van 50 voor vlot gebruik van de hellingen in de winter, …”

Copyright Danny Gys

Proces in een notendop

Op de P+R Merksem startte LauCo met een mechanische voorbereiding van het beton door kogelstralen, waarna de PMMA-betonprimer ‘Alsan 170’ werd aangebracht. Daarop kwam een eerste waterdichtingslaag ‘Alsan 770’, een ‘Alsan Vlies P’ verstevigingsvlies en een tweede laag ‘Alsan 770’.  Op die manier ontstond een dichtingslaag van minstens 2 mm die de installateur liet uitharden. Vervolgens werd een antislip gietlaag ‘Alsan 870 RS van 3,5-4 kg per m² ingestrooid met een kwartskorrel van 1 tot 2 mm. Nadat deze was uitgehard, werd een toplaag met ‘Alsan 970 F’ in kiezelgrijs aangebracht. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details