Platform voor de bouw
Vandersanden opent innovatieve fygital showroom in hartje Antwerpen

Vandersanden opent innovatieve fygital showroom in hartje Antwerpen

Vandersanden, het grootste baksteen producerende familiebedrijf van Europa, kondigt met trots de opening aan van haar toonaangevende fygital showroom in hartje Antwerpen. Deze state-of-the-art showroom belichaamt de perfecte synergie tussen fysieke en digitale beleving, en biedt een unieke en inspirerende omgeving om bouwplannen “tot leven” te zien komen. “Dankzij RFID-technologie wordt de door de bezoeker gekozen steen direct digitaal geprojecteerd op grote schermen met 3D visualisaties, waardoor de steen direct in zijn beoogde toepassing te zien is”, zegt Marketing director Nathali Donatz.

Een revolutionaire beleving voor elk bouwproject

De nieuwe showroom biedt een naadloze integratie van geavanceerde digitale technologieën met tastbare producten als gevelstenen, gevelsystemen en kleiklinkers waardoor bezoekers in staat zijn om producten te kiezen die perfect passen bij hun persoonlijke stijl en specifieke duurzaamheidswensen en eisen. In deze Antwerpse showroom wachten verschillende unieke ervaringen.

Bij het verkennen van de fysieke stenotheek kunnen bezoekers de texturen en kleuren van gevelstenen, kleiklinkers, ECO-steenstrips en ook de baanbrekende CO2-negatieve gevelsteen Pirrouet® bekijken. Dankzij RFID-technologie wordt de door de bezoeker gekozen steen direct digitaal geprojecteerd op grote schermen met 3D visualisaties, waardoor de steen direct in zijn beoogde toepassing te zien is. De hyperrealistische textuur, het formaat en het verband van zowel de gevelsteen als de kleiklinker worden direct op een gewenst woningtype en oprit geprojecteerd, waarbij zelfs gespeeld kan worden met belichting en zonstand. De kleiklinkers worden op een scherm geprojecteerd dat op de grond ligt, waardoor een uiterst realistisch beeld van de werkelijke situatie ontstaat. Zo wordt een compleet beeld geschetst van de combinatie van de gekozen gevelsteen en kleiklinker.

Naast het esthetische aspect wordt het duurzame karakter van het product zeker niet vergeten, zodat de bezoeker een bewuste keuze kan maken.

Vandersanden’s innovatieve showroom: Waar fysiek en digitaal ontwerp samenkomen

In de showroom is ook een opvallende blikvanger te bewonderen: een claustra gemaakt met behulp van parametrisch metselwerk. Vandersanden kan structuren, patronen, afbeeldingen en zelfs logo’s van digitaal ontwerp omzetten in kant-en-klare geveldelen. Dit opent de deur naar eindeloze mogelijkheden van digitaal ontwerpen tot een unieke afgewerkte gevel, met gebruik van stenen.

De showroom: een plek voor interactie en persoonlijke begeleiding

Vandersanden hecht veel belang aan persoonlijk contact en begeleiding bij het realiseren van bouwprojecten. Daarom worden bouwprofessionals en particuliere (ver)bouwers en tuinliefhebbers uitgenodigd een afspraak te maken voor een bezoek aan de showroom. Op de website kunnen bezoekers zich alvast voorbereiden op hun showroombezoek. Eenmaal in de showroom staat het team van Vandersanden klaar om alle tijd en aandacht aan de bezoekers te geven en hen te begeleiden in hun zoektocht naar de perfecte materialen. Deze persoonlijke benadering is in lijn met de warme en familiaire sfeer die kenmerkend is voor Vandersanden, en sluit naadloos aan bij de kernwaarden van het bedrijf.

Een antwoord op hedendaagse trends en klantbehoeften

Met deze interactieve fygital showroom speelt Vandersanden in op de hedendaagse trends van digitalisering en het toenemend belang van duurzaamheid. Nathali Donatz, Marketing director bij Vandersanden, benadrukt: “Hoewel we sterk geloven in digitalisering, hechten we ook sterke waarde aan persoonlijk contact. Onze showrooms bieden ons de gelegenheid om klanten te ontmoeten, te inspireren en hen een onvergetelijke ervaring te bieden. Dankzij deze geavanceerde fygital showroom kunnen we nog beter tegemoetkomen aan de behoeften van de klant”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details