Platform voor de bouw
Vlak glas en keramiek op maat
GMC koopt grote glasplaten aan en versnijdt ze op maat van de toepassing in kwestie.

Vlak glas en keramiek op maat

De glazen balustrades zijn in La Gantoise zonder twijfel de kers op de taart van het architecturale concept. Dankzij de toepassing van extra wit gelaagd glas wordt veiligheid gekoppeld aan maximale visibiliteit en esthetisch cachet. Dit materiaal werd geleverd door GMC Meyvaert uit Evergem, al decennia een klinkende naam inzake het verwerken van vlak glas voor binnen- en buitentoepassingen.

In de balustrades van La Gantoise aan de Gentse Watersportbaan werd maar liefst 300 m² gehard gelaagd glas verwerkt (1010.4 extra wit glas met een SuperTough™-folie van Everlam). Voor GMC Meyvaert is dit nieuwe sportcomplex dan ook een referentie die kan tellen. “Het is een erg mooie aanvulling voor ons rijkgevulde portfolio”, vertellen zaakvoerders Alex en Bernard Meyvaert. “We zijn immers uitgegroeid tot een Europees gereputeerde verwerker, alsook een specialist in gelaagd glas met hoge toegevoegde waarde voor balustrades. Sinds enkele jaren zijn we eveneens een van de weinige mondiale marktspelers die keramiek voor high-end outdoorprojecten verwerken. Met onze verhuis naar een nieuw en modern pand in Evergem hebben wij daarom onze naam gewijzigd naar GMC Meyvaert, wat staat voor Glass Meyvaert Ceramics.”

GMC koopt grote glasplaten (6000 x 3210 mm) aan en versnijdt ze op maat van de toepassing in kwestie. “We zorgen tevens voor een afwerking volgens de behoeften van de klant”, vertellen de zaakvoerders. “Onze grote troef is dat we een brede waaier van uitvoeringen kunnen leveren: antireflecterend extra wit gelaagd, gelaagd DG-41, gelaagd SuperTough™, gelaagd sound control … Bovendien staan we open voor alle mogelijke vragen. De ene klant voorzien we van ‘bruut’ op maat gesneden glas, terwijl de andere onze expertise inroept voor ‘rodage’ met speciale afwerkingen. Bij keramiek focussen we ons op een all-inservice. De platen worden in XXL-formaat aangekocht, in diktes van 6 tot 20 mm en in een breed kleurenpalet. Vervolgens gaan we ze op maat verzagen, polieren, boren en verlijmen en custom made verpakken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details