Platform voor de bouw
‘Vraag naar modulaire systemen neemt sterk toe’

‘Vraag naar modulaire systemen neemt sterk toe’

Building Simplicity en Building Sustainably belangrijke beursthema’s van aluminium systeemhuis

Een actueel aandachtspunt in de bouw zijn de sterk gestegen kosten van materialen en arbeid. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid.  Deze beide thema’s komen op Polyclose bij aluminium systeemhuis Kawneer uit Harderwijk uitgebreid aan bod. “Zowel Building Simplicity als Building Sustainably passen perfect bij onze bedrijfsfilosofie”, zegt Rob Huvers, Manager Marketing en New Business.

Kawneer onderscheidt zich al jaren met aluminium profielsystemen die snel en eenvoudig te produceren, assembleren en monteren zijn. Daarmee is het bedrijf in feite een voorloper op het gebied van ‘Building Simplicity’. “Zeker nu de kosten in de bouw zo sterk zijn gestegen, neemt de vraag naar modulaire systemen die eenvoudig te assembleren en monteren zijn alleen maar toe”, zegt Rob. “Een mooi voorbeeld daarvan is het aluminium vliesgevelsysteem AA 100 dat wij al jaren in ons assortiment hebben. Dit systeem werkt met droge verbindingen waarbij je dus niet hoeft te kitten. Dat werkt voor de verwerker tijd- en materiaalbesparend. Dit product is ook perfect te optimaliseren om zaagverlies en materiaalverbruik te minimaliseren en heeft ook minder accessoires nodig. Daardoor is dit systeem tot wel 30 procent sneller te assembleren en te monteren dan traditionele vliesgevelsystemen met natte, gekitte verbindingen.”

Building Simplicity: eenvoud en snelheid

Ook in samenwerking met andere partners is Kawneer drukdoende om de trend van ‘Building Simplicity’ verder uit te breiden, verduidelijkt Rob.“Zo hebben we de samenwerking gezocht met een leverancier van bouwbeslag dat uitblinkt in eenvoud en snelheid van montage. Hun kliksysteem behoeft geen bewerking aan de bewegende onderdelen en er zijn ook minder accessoires nodig dan bij reguliere ­systemen. Dit alles bespaart veel tijd; volledig passend bij onze eigen bedrijfsfilosofie.”

Duurzaam bouwen

Het tweede grote thema waarmee Kawneer zich op Polyclose presenteert is ‘Building Sustainably’, oftewel duurzaam bouwen. “Aluminium is van nature al onbeperkt te recyclen met dezelfde eigenschappen en zeer onderhoudsarm. Maar we denken bij de ontwikkeling van onze producten ook goed na over de afkomst van grondstoffen en het hele proces tot aan recyclebaarheid of hergebruik van het eindproduct in de toekomst. Niet voor niets zijn de meeste van onze producten inmiddels cradle-to-cradle-gecertificeerd. Hierin wordt het product naast de duurzaamheidsaspecten van het materiaal ook beoordeeld op het effect op luchtkwaliteit en klimaat, waterverbruik en sociale rechtvaardigheid. Dit sluit naadloos aan op de missie en visie van Kawneer.” 

Volgens Rob reiken de duurzaamheidsambities van Kawneer echter nog veel verder: “Op ­Polyclose zullen we onze duurzaamheidsambities verder toelichten en gaan we ook een nieuw concept introduceren voor het verlagen van onze CO2-footprint.” 

Brandwerende gevel met uitgebreid getest raam- en deursysteem

Een nieuw product van Kawneer waarmee het publiek op Polyclose kan kennismaken is de RT 72 HI+ FR. Rob tot slot: “Dit brandwerende raam- en deursysteem is uitgebreider getest dan de Nederlandse norm waardoor het systeem breder toepasbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ramen en deuren met grotere afmetingen of combinaties met brandwerende panelen. Daarbij is dit systeem hoog isolerend en eenvoudig te assembleren. Hiermee sluit het perfect aan op de twee beursthema’s.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details