Platform voor de bouw
Wat is de meerwaarde van een schilder?

Wat is de meerwaarde van een schilder?

Of je nu gaat bouwen, renoveren of gewoon je woning gaat opfrissen; schilderen zal bijna altijd nodig zijn. Een simpele laag verf of decoratieve schildertechniek geeft je woning meteen een nieuwe uitstraling. Mits de nodige ervaring en juiste materialen is het een relatief makkelijk uit te voeren klus. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dit ook zelf uit te voeren, maar het is toch handig om te rekenen op een professionele schilder. Door hun ervaring werken ze niet alleen sneller, maar zullen ze ook een feilloos resultaat afleveren. Daarnaast kunnen zo ook advies op maat geven zodat de gebruikte kleuren volledig passen bij de stijl van je woning. Professionaliteit en een nette afwerking gegarandeerd als je beroep doet op een ervaren schilder.

Voordelen

• Bespaar jezelf een hoop gemak. Wanneer je een schilder inhuurt wordt alles voor jou gedaan en moet jij je geen zorgen maken. Geen vieze handen of pijnlijke rug meer, de professionals nemen het werk over.
• Door hun jarenlange ervaring zal de kwaliteit over het algemeen beter zijn. Geen enkel hoekje wordt overgeslagen en er zal met kwalitatieve materialen en verf gewerkt worden.
• Ze hebben ook allerlei verschillende technieken onder de knie zoals spuitverven, patineren en structuurverven.
• Door hun vakkennis kunnen ze extra hulp bieden als je complicaties hebt in de ruimte zoals bij vochtproblemen in een badkamer.
• Ze hebben inzicht in kleurentheorie en kunnen je advies geven op basis van je persoonlijke smaak. Je woning zal een mooi geheel worden door tinten te gebruiken die bij elkaar passen.
• Een onderneming kan garantie bieden als je toch niet tevreden zou zijn of wanneer er problemen optreden.

Decoratieve schildertechnieken

Ruil saaie muren met een doffe verflaag in voor een uniek design. Een schilder kan namelijk allerlei decoratieve verftechnieken toepassen op je muren. Zo geef je meteen een creatieve toets aan je kamers. Door het ruime aanbod aan technieken is er voor elk budget en stijl wel een techniek. Bespreek met een vakman wat mogelijk is.

  • Structuurverven: Hierbij wordt een latexverf gemixt met zandkorrels wat voor textuur op de muur zorgt. Hierdoor wordt er ook diepte gecreëerd. Ook handig bij renovaties aangezien het oneffenheden makkelijk kan bedekken.
  • Patineren: Je kan meubels of muren een authentieke look geven door ze te laten patineren. Hierdoor gaan ze er doorleefd en ouder uitzien.
  • Sjablonen: Voor alle soorten kamers zijn er sjablonen. Bloemen, geometrische vormen, letters… Sjablonen worden vaak gebruikt bij een accentmuur. Zoals sterretjes in een kinderkamer of mandala’s in een woonkamer.
  • Spuitverven: Bij deze techniek wordt de verf aangebracht door middel van een spuittechniek. Het is een snelle en makkelijke techniek, er komt alleen veel nevel bij kijken. Alle meubels zullen dus afgedekt moeten worden. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt bij nieuwbouwwoningen.

Meubels/kozijnen schilderen

Een schilder kan niet enkel muren onder handen nemen. Ook het verven van meubels of kozijnen kan je aan een vakman overlaten. Als je een oude kast wil opfrissen moet dit goed schoongemaakt worden vooraleer je kan beginnen. Vervolgens moet er nog geschuurd en geprimed worden. Als je zeker wil zijn dat dit goed wordt uitgevoerd en het origineel materiaal optimaal wordt beschermd laat je dit best over aan een professionele schilder.

De prijs van een schilder

Er zijn veel factoren die de uiteindelijke prijs zullen bepalen zoals de arbeidskosten, soort verf, materiaalkosten, etc. Schilders werken meestal met een uurtarief, maar sommige ook per vierkante meter. Vraag dit dus zeker na wanneer je een offerte aanvraagt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Schilderwerken / Gemiddeld uurtarief

  • Binnenschilder / 35-40 euro per uur
  • Buitenschilder / 40-50 euro per uur

Schilder inhuren of niet?

Dit hangt volledig van jou af. Als je genoeg ervaring hebt en over de nodige materialen beschikt is het mogelijk om dit zelf uit te voeren. Maar als je toch liever rekent op de professionaliteit die gepaard gaat met de service van een vakman kan je deze ook best inhuren. Bij twijfels kan je natuurlijk contact opnemen met verschillende schilders. Op TrustUp.be worden verschillende ervaren schilders uit jouw buurt opgesomd. Het is een slimme keuze om een aantal offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kies je een vakman uit die aan je wensen kan voldoen. Daarnaast kun je ook de kosten vergelijken en zeker zijn dat je de beste prijs betaalt.

Als je muren een opfrisbeurt nodig hebben of als je je kozijnen een moderne uitstraling wil geven kan je beroep doen op een professionele schilder. Kijk snel op TrustUp.be voor allerlei ervaren vakmannen in jouw buurt en vind zo de geknipte persoon voor jouw klus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details