Platform voor de bouw
Waterbesparing in publieke gebouwen dankzij de juiste kranen

Waterbesparing in publieke gebouwen dankzij de juiste kranen

Zolang we zelf de rekening gepresenteerd krijgen voor ons waterverbruik zijn we ons bewust van de noodzaak van waterbesparing. Inmiddels is er in elk huishouden wel het besef dat we verantwoord moeten omgaan met ons drinkwater. Logisch, want slechts 3 % van het op de wereld aanwezige water is ook echt drinkbaar.

Heel anders staat het ervoor met het waterverbruik in publieke gebouwen. We komen daar als passant en hebben geen idee hoeveel water er in totaal, door iedereen verbruikt wordt. Eventuele gebreken en lekken in de waterinstallatie worden er minder snel geconstateerd, met verspilling als gevolg. Maar liefst 40 % van het gebruikte water stroomt gewoon weg. Gelukkig zijn daar inmiddels duurzame oplossingen voor. Het Franse merk Delabie staat aan de basis van professionele waterbesparing.

Een ecologische benadering

Waterbesparing in publieke gebouwen dankzij de juiste kranen

Delabie werkt mee aan een ecologische benadering van gebouwen volgens de milieumerken HQE, BREEAM, LEED, DGNB et cetera. Door optimalisatie van het debiet en het onderbreken en controleren van de looptijd van kranen kan water- en energieverbruik worden beperkt. Delabie heeft speciaal voor de utiliteit zelfsluitende mechanische en elektronische kranen ontwikkeld, waarmee ruimschoots de prestaties overtroffen worden die staan beschreven als hoogste standaard bij keurmerken als WELL, WEPLS, EU Ecolabel, European Water Label enzovoort. Deze keurmerken beschrijven met name huishoudelijk gebruik. Met de kranen van Delabie echter behaalt ook de utiliteit de allerbeste resultaten als het om deze keurmerken gaat.

Drie pijlers voor het besparen van water

Waterbesparing realiseren in publieke ruimten rust op drie pijlers. Deze zijn: een beperkt debiet, onderbroken gebruik en een gegarandeerde automatische zelfsluiting. Voor een maximale controle op waterverbruik levert Delabie kranen met een beperkt debiet tot 1,5 liter per minuut voor de wastafel en 6 liter per minuut voor de douche. Daarmee beschikken Delabie kranen over de laagste debieten ter wereld. Verspilling en nalatigheid van de gebruiker worden teniet gedaan door het onderbreken van de waterstraal en een automatische sluiting. De wastafelkranen sluiten automatisch na 7 seconden. De urinoirspoeling van 3 seconden en de ‘massamodus’ op de elektronische urinoirkranen zijn goede voorbeelden van optimalisatie van watervolume.

Waterbesparing in publieke gebouwen dankzij de juiste kranen

Het nieuwe gebouw van het Duitse consulaat in Hô-Chi-Minh-City, in Vietnam. (Beeld: Tom Jansen)

 

In de spotlight: Deutsches Haus in Hô-Chi-Minh-City

In het nieuwe “Trends by Delabie” magazine wordt melding gemaakt van het nieuwe gebouw van het Duitse consulaat in Hô-Chi-Minh-City, in Vietnam. Dit gebouw is een toonbeeld van duurzaamheid en mocht een LEED Platinum certificaat ontvangen, alsmede een DNBG Gold certificaat voor High Quality Environmental Standard. Mede dankzij de inzet van Delabie kranen konden deze certificaten gehaald worden, dankzij de enorme waterbesparing. Iets waar Delabie terecht trots op mag zijn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details