Platform voor de bouw
Logische stabiliteit
Stabilogics werkte mee aan de realisatie van de Bank of Moscow.

Logische stabiliteit

Omdat progressieve architectuur steevast de grenzen van het technisch haalbare opzoekt, groeit de nood aan ingenieursbureaus stabiliteit die een uitdaging niet uit de weg gaan. Toch zijn dergelijke bouwpartners niet dik gezaaid. Het vergt immers flink wat specifieke kennis en intellect om de stabiliteit van erg complexe structuren te garanderen of te optimaliseren. Een witte raaf die op deze vlakken uitmuntend scoort, is Stabilogics. De onderneming uit Kampenhout zweert bij nieuwe technologieën en een logische aanpak.

Het studiebureau is van vele markten thuis. Zo was het ook betrokken bij de realisatie van het stadion van KV Mechelen.

Zac Landy in Parijs, de Rose Garden van Tomorrow-land, de Bank of Moscow, het stadion van de Olympische Winterspelen in Sochi (Rusland), het stadion van KV Mechelen, de controletoren en vertrekhal van de Charles de Gaulle-luchthaven (Parijs) …: het zijn maar enkele voorbeelden uit de indrukwekkende referentielijst die Stabilogics kan voorleggen. Nochtans is het studiebureau geen mastodont met een decennialange geschie-denis. “Wellicht is net dat de reden van ons succes”, vertelt zaakvoerder Eddy Hermans. “Omdat we pas in 2000 zijn opgericht, sleuren we geen vastgeroeste werkmethodes met ons mee. Van meet af aan konden we nieuwe technologieën en werkprocessen omarmen, wat ons een zekere voorsprong heeft gegeven. Zo streven we naar een nauwe samenwerking met de andere bouwpartners. Het klassieke sequentiële model van architectuur – stabiliteitsstudie – studie technieken – uitvoeringstekeningen – realisatie is volgens ons compleet voorbijgestreefd. Wij zweren bij een aanpak waarbij we het architecturaal concept virtueel uitwerken door middel van een BIM-model, waarbij stabiliteit en technieken in hetzelfde model zijn geïntegreerd.”

Ook de controletoren van de Charles de Gaulle-luchthaven staat op de referentielijst van Stabilogics.

Investering die rendeert

De aanpak van Stabilogics vereist een langere en intensievere voorbereidingsperiode. Toch betaalt de investering in de diensten van dit studiebureau zichzelf terug. “Dat durven wij te garanderen”, aldus Eddy Hermans. “Bovendien deinzen we niet terug voor complexe projecten. Dankzij onze passie voor structuren en berekeningen is geen enkele intellectuele uitdaging ons te groot. Een belangrijke troef is dat we erg uitvoeringsgericht werken en creatief omgaan met stabiliteit en structuren. Door actief met de betrokken partijen mee te denken, zorgen we van bij de basis voor een logische en geoptimaliseerde gebouwen-structuur, wat een economisch voordeel oplevert. Maar er zijn nog punten waarmee we ons onderscheiden van de rest. Zo besteden we ontzettend veel aandacht aan detaillering en uitvoering. Daarnaast hebben we een erg uitgebreide kennis van de Eurocode en de diverse nationale annexen van onder meer België, Frankrijk, Duitsland, Nederland …”

Zelfs bij de bouw van het stadion van de Olympische Winterspelen in Sochi werd Stabilogics betrokken.

Meerdere specialisaties

Stabilogics kan worden ingeschakeld voor de stabiliteitsberekening van zowel staalconstructies als betonstructuren. “Enerzijds specialiseren we ons in optimalisaties, anderzijds hebben we een stevige internationale reputatie opgebouwd op het vlak van complexe structuren”, verduidelijkt Eddy Hermans. “Last but not least kunnen klanten bij ons terecht voor werkhuistekeningen van de structuren: onderdeel- en/of samenbouwtekeningen, NC-files voor de sturing van de zaag/boorstraat en de montageplannen. Kortom: Stabilogics garandeert een logische stabiliteit, van ontwerp tot montagetekeningen in BIM.”   

Zac Landy in Parijs is nog een mooi voorbeeld van hoe Stabilogics geen uitdaging uit de weg gaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details