Platform voor de bouw
AlterWood biedt met Millboard kunststof planken met houtlook een perfect alternatief voor hout voor gevel en buitenvloer
Kwaliteit van de bovenste plank!

AlterWood biedt met Millboard kunststof planken met houtlook een perfect alternatief voor hout voor gevel en buitenvloer

Wil je de karakteristieke, natuurlijke, warme uitstraling van hout, maar kijk je ook naar prestatie, duurzaamheid en onderhoudsgemak? Dan biedt AlterWood met Millboard het perfecte alternatief voor hout bij diverse buitentoepassingen zoals vloeren en gevels. “De kwalitatief hoogwaardige kunststof planken hebben de karakteristieke look-and-feel van hout, zijn duurzaam, weerbestendig én onderhoudsvrij”, zegt Patrick Smidt, eigenaar van AlterWood.

Niet van echt hout te onderscheiden

“Dankzij de kleurschakeringen en de diverse houtnerfpatronen zijn de planken verrassend natuurgetrouw en niet van echt te onderscheiden”, zegt Patrick. “Dat komt omdat Millboard planken exacte, met de hand gevormde kopieën zijn van houten planken, in grove en fijnere structuur. Het zijn dan ook de mooiste en meest natuurgetrouwe kunststof planken die momenteel verkrijgbaar zijn.”

Millboard planken zijn – net als conventioneel hout- makkelijk te verwerken en te monteren.

Duurzaam en onderhoudsvrij

De planken zijn niet alleen esthetisch ontzettend mooi, maar bieden nog vele andere voordelen: ze kennen een lange levensduur, worden duurzaam geproduceerd volgens de hoogste normen én zijn onderhoudsvrij. De unieke samenstelling van Millboard zorgt ervoor dat de planken -in tegenstelling tot echt hout- geen last van weersinvloeden ondervinden. Bovendien zijn de 100% houtvrije planken splintervrij, kras- en vlekbestendig, hebben ze een hoog antislipgehalte én zullen ze niet verkleuren, rotten of kromtrekken. “Hierdoor behoudt de gevel of buitenvloer blijvend zijn mooie houtlook uitstraling”, zegt Patrick.

Enorm veelzijdig

De kwaliteitssamenstelling, de positieve eigenschappen en de veelzijdigheid van het materiaal maakt Millboard hét perfecte alternatief voor hout en traditioneel composiet bij diverse buitentoepassingen. Denk hierbij aan (dak)terras, serre, tuinpad, overkapping, balkon en voor de afwerking van het
zwembad of de jacuzzi. 

Millboard planken van AlterWood zijn het perfecte alternatief voor hout bij buitenvloeren.

Architectonische vrijheid

“Er is zelfs een speciale gevelbekleding collectie beschikbaar”, zegt Patrick. “Deze is verkrijgbaar in meerdere varianten en kleuren en daarmee perfect toepasbaar in zowel hedendaagse als traditionele ontwerpen.” Alle Millboard gevelbekleding kan horizontaal en verticaal gemonteerd worden, wat zorgt voor een enorme architectonische vrijheid. Millboard planken kunnen, net als conventionele gevelbekleding, gewoon op een houten regelwerk gemonteerd worden. “De planken zijn uitgevoerd met een veer- en groefverbinding waarmee een gesloten gevelsysteem gecreëerd kan worden. Door te schroeven in de ‘veer’ kunnen de planken onzichtbaar worden bevestigd, wat bijdraagt aan een nog strakker geheel”, zegt Patrick.

Makkelijk te verwerken

Een ander groot voordeel is dat Millboard planken -net als echte houten planken- prima te verwerken zijn. “Dankzij de extreem lage uitzettingscoëfficiënt volstaat een verwijding van slechts 2 mm op de kopse kanten. Ook is het mogelijk om de planken op de hoeken in verstek te zagen en te verlijmen. Door de kopse kant van de gezaagde plank te kleuren met de juiste bijpassende kleur verf, is deze weer als origineel.”

Door Millboard toe te passen op gevel en buitenvloer ontstaat eenheid.

Kwaliteit, kennis en service

AlterWood biedt het complete assortiment Millboard: van een ruime keuze aan planken in diverse collecties en met verschillende kleuren die perfect aansluiten bij uiteenlopende stijlen en voorkeuren, tot bijbehorende specifieke afwerkingsmaterialen voor een optimaal eindresultaat. Als erkend reseller van uitsluitend Millboard, heeft AlterWood een grote hoeveelheid kennis en ervaring met het kwalitatief hoogwaardige product en de mogelijkheden. AlterWood begeleidt en ontzorgt in het gehele proces. Van advies op maat en meedenken in oplossingen, tot realisatie en daarna. 

Met Millboard planken van AlterWood creëer je de karakteristieke, natuurlijke, warme uitstraling van hout, terwijl je profiteert van hoge prestaties, duurzaamheid én onderhoudsgemak, waar jarenlang niet naar omgekeken hoeft te worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details