Platform voor de bouw
Baksteenspecialist viert eeuwfeest met mooie apotheose
De ‘Brick Academy’ heeft zich ontpopt tot een interactief gevelsteenmuseum waarin Nelissen onder meer uitlegt hoe bakstenen gemaakt worden.

Baksteenspecialist viert eeuwfeest met mooie apotheose

De langverwachte honderdste verjaardag van Nelissen Steenfabrieken is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De gerenommeerde baksteenspecialist zette zijn eeuwfeest dit jaar in de verf via verschillende fraaie initiatieven. Zo publiceerde Nelissen een jubileumboek en huldigde het op 8 oktober zijn ‘Brick Academy’ in, een interactief gevelsteenmuseum dat voor de gelegenheid twee weken lang de deuren opende voor het brede publiek. Daarnaast kon iedereen die dag afstemmen op de tijdelijke radiozender Brick FM en werden de werknemers getrakteerd op enkele lekkernijen. Kers op de taart was een nationale solidariteitsactie voor het goede doel.

Van 1921 tot 2021: Nelissen drukt al een eeuw lang zijn stempel op het Belgische en buitenlandse bouwlandschap. Het Limburgse familiebedrijf spaarde kosten noch moeite om zijn honderdste verjaardag op gepaste wijze te vieren. Zo wordt het bijzondere succesverhaal van de onderneming op een originele manier uit de doeken gedaan in het jubileumboek ‘100 jaar Nelissen’. “Het is geen saai historisch boek, maar een levendig naslagwerk dat onze dertig indrukwekkendste projecten over de hele wereld bundelt, inclusief sappige anekdotes”, zegt marketing- en communicatiemanager Roberta Melis. “Het boek symboliseert de lange reis die onze bakstenen de afgelopen honderd jaar hebben afgelegd: we zijn lokaal gestart, exporteerden vervolgens naar de naburige regio’s en zijn inmiddels actief in meer dan vijftig landen. Daarnaast selecteerden we de mooiste beelden uit het fotoarchief om de geschiedenis van de fabriek en de familie te illustreren.”

Enkele belangrijke politici kwamen op 8 oktober langs om samen met de drie CEO’s van Nelissen de befaamde ‘Brick Academy’ in te huldigen.

Nationale solidariteitsactie

2021 was een woelig jaar voor de Belgische bouwsector. Nelissen liet zijn eeuwfeest echter niet overschaduwen door de naweeën van de coronacrisis en maakte van de nood een deugd. “In plaats van ons jubileum dit jaar uitgebreid te vieren met rijkelijke buffetten, bruisende champagne en gasten uit heel de wereld, hebben we meerdere, laagdrempelige acties op poten gezet. Zo doorkruisten we vanaf begin september heel het land om daklozenorganisaties en zorginstellingen te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Onder het motto ‘We dragen ons steentje bij’ toonden we onze waardering voor de manier waarop hun medewerkers de wereld mooier maken”, legt Roberta Melis uit. 

Inhuldiging Brick Academy

Toch was er sprake van een apotheose, meer bepaald op 8 oktober. De Lanakense burgemeester Marino Keulen kwam langs om het eerste exemplaar van ‘100 jaar Nelissen’ in ontvangst te nemen en de befaamde ‘Brick Academy’ in te huldigen. “Onze Brick Academy heeft zich ontpopt tot een interactief gevelsteenmuseum, waarin we onder meer uitleggen hoe bakstenen gemaakt worden. Naar aanleiding van onze verjaardag stelden we het museum twee weken lang open voor het brede publiek”, vertelt Roberta Melis. “Bovendien kon iedereen op 8 oktober meevieren via www.brickfm.be of 91.6 FM. Er werd namelijk zes uur lang radio gemaakt onder de naam ‘Brick FM’. De showroombezoekers en personeelsleden konden niet alleen meegenieten van de liveradioshow, maar werden ook getrakteerd op een lekker verjaardagsgebakje.” Een van deze fijnproevers was burgemeester Marino Keulen: “Als trotse Lanakenaren hopen we dat deze parel aan onze kroon nog minstens een eeuw verdergaat op dit elan!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details