Platform voor de bouw
Betaalbare en kwalitatieve huisvesting voor iedereen
Bij Bostoen vertaalt duurzaamheid zich in nieuwbouwprojecten waar energiezuinigheid vooropstaat.

Betaalbare en kwalitatieve huisvesting voor iedereen

Stichter Francis Bostoen wou, in 1973 al, huizen bouwen voor iedereen. Vijftig jaar later leeft die gedachte sterker dan ooit. De missie is duidelijk: door innovatief bouwen voorzien in betaalbare en kwalitatieve huisvesting voor jong en oud. 

Bostoen neemt een bijzondere plaats in binnen de Vlaamse residentiële bouwsector. Naast projectontwikkelaar, actief in de bouw van sleutel-op-de-deur-woningen en appartementen, beschikt de onderneming met BFB Construct over een eigen bouwbedrijf. Meer nog, het familiebedrijf vindt zijn oorsprong in de aannemerij en is van daaruit geëvolueerd tot een van de grote spelers binnen de projectontwikkeling. Met BFB Construct legt Bostoen zich niet alleen toe op de particuliere markt, maar ondersteunt het ook andere bedrijven die een bouwproject willen realiseren op eigen bouwgrond.

CEO Johan De Vlieger: “Er is nood aan een overheidsbeleid dat de bouw van woningen eerder stimuleert dan afremt.”

Pionier in duurzaamheid

Of het nu om een projectwoning of appartement gaat, Bostoen realiseert al zijn nieuwbouwprojecten, van begin tot einde, met passie en respect voor mens en milieu. Want duurzaamheid draagt de onderneming bij elk bouwproject hoog in het vaandel. In 2009 al pionierde Bostoen met de passiefwoning, maar de markt was er toen nog niet klaar voor. De inspanning was echter geen maat voor niets: de basis werd gelegd voor de vooruitstrevende speler die Bostoen vandaag is en waar duurzaamheid zich vertaalt in nieuwbouwprojecten waar energiezuinigheid vooropstaat. 

Alle nieuwbouwwoningen zijn voorzien van een warmtepomp, gecombineerd met vloerverwarming, twee- of drievoudige beglazing en zonnepanelen. De isolatie is optimaal met minimaal 27 cm in het dak en minstens 9 cm in vloer en muren. De unieke kennis van Bostoen inzake passiefbouw wordt ook toegepast om een optimale luchtdichtheid te garanderen, waardoor er minimaal warmteverlies is. Het ventilatiesysteem D zorgt er dan weer voor dat de woning op een duurzame manier continu van verse lucht wordt voorzien, inclusief warmterecuperatie. Tot slot worden ook toilet en wasmachine op een regenput aangesloten voor een duurzaam gebruik van het beschikbare water. 

De onderneming heeft een duidelijke missie: voorzien in kwalitatieve en betaalbare huisvesting voor iedereen.

Innovatie en technologische vooruitgang

Het bedrijf staat bekend om zijn voortdurende zoektocht naar innovatie in de bouwsector. Het omarmt nieuwe technologieën en bouwmethodes om projecten efficiënter en milieuvriendelijker te maken. Dit omvat het gebruik van geavanceerde isolatiematerialen, hernieuwbare energiebronnen en intelligente bouwtechnieken. Zo doet het onder meer onderzoek naar een ecologische oplossing die PUR kan vervangen.

Betaalbaar wonen

Een huis of appartement kopen is vandaag de dag voor jonge mensen bijna niet meer mogelijk zonder de financiële steun van familie. Wonen is echter, net als voeding en slaap, een primaire behoefte. Bostoen wil voorzien in die behoefte om betaalbaar, duurzaam en energievriendelijk te bouwen, maar voorzien in betaalbaar wonen is een grote uitdaging. Innovatie en betaalbaar bouwen zijn essentieel, maar ook de overheid heeft hierin een belangrijke rol te spelen. Zoals vele spelers in de bouwmarkt wordt ook Bostoen geconfronteerd met een onmetelijk vergunningskluwen en is de duurtijd om een bouwproject goedgekeurd te krijgen gemiddeld vier jaar. De impact van dit lange vergunningstraject is groot, waardoor het aanbod in de markt daalt en de vraag en prijzen stijgen. Er is met andere woorden nood aan een overheidsbeleid dat de bouw van woningen eerder stimuleert dan afremt. Alleen dan is een echte prijsdaling mogelijk.

BFB Construct ondersteunt andere bedrijven die een bouwproject op eigen grond willen realiseren.

Vakmanschap en kwaliteit

Al vijftig jaar zijn engagement en waardegedreven ondernemen de leidraad bij Bostoen. Een van de sleutels tot het succes van Bostoen en zijn bouwbedrijf BFB Construct is de sterke nadruk op vakmanschap en kwaliteit. Zo wordt er enkel met de beste bouwmaterialen gewerkt en voor nieuwe energiezuinige technieken gekozen. De bouwprofessionals en experts van Bostoen realiseren daarnaast een persoonlijk en transparant bouwtraject voor de klant en streven ernaar om hun aanpak continu te verbeteren. 

Er wordt enkel met de beste bouwmaterialen gewerkt en voor nieuwe energiezuinige technieken gekozen. Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid staan centraal.

Toekomstgericht bouwen

Het ambitieuze bedrijf blijft toekomstgericht bouwen, altijd op zoek naar nieuwe manieren om de bouwsector te verbeteren en te innoveren. Het begrijpt dat duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden en speelt een actieve rol in de transitie naar een groenere bouwsector. Zo heeft Bostoen ook de stap gemaakt naar de houtskeletbouw met de oprichting van BFB Wood, commerciële partner voor daken, wanden, vloerroosters, gevelelementen en 3D-modules in houtskelet en CLT. De focus ligt op de professionele bouwmarkten in België, Zuid-Nederland, Groothertogdom Luxemburg en Noord-Frankrijk. Met deze modulaire bouwstenen kunnen ontwikkelaars, architecten en aannemers complete gebouwen samenstellen, een beetje zoals een legopakket, waarbij iedereen dezelfde soorten en aantallen steentjes krijgt, maar toch compleet andere bouwwerken realiseert.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details