Platform voor de bouw
Creatief met aluminium schrijnwerk
Dankzij de Schüco FWS50-profielen komt het architecturaal concept van de gordijngevel perfect tot uiting.

Creatief met aluminium schrijnwerk

BV Van Trappen H. uit Oosterzele mag best trots zijn op deze unieke realisatie. Ondanks de complexe uitvoering klaarde dit schrijnwerkersbedrijf de klus in iets meer dan twee maanden tijd. En dat zonder in te boeten aan afwerkingskwaliteit!

Omdat de gevel allesbepalend was voor de uitstraling van het nieuwe hoofdkantoor annex magazijn wilde Wyckaert geen enkel risico nemen. Daarom besloot de bouwonderneming deze complexe opdracht toe te vertrouwen aan een partij die ze door en door kent: Van Trappen H. “Al meer dan vijftig jaar is Wyckaert een van onze belangrijkste opdrachtgevers”, vertelt bestuurder ing. Luc Van Trappen. “Het was dan ook een hele eer dat we mochten meewerken aan de bouw van het nieuwe hoofdkantoor.”

Op het gelijkvloers moesten de plafondhoge opengaande ramen van 3050 mm een rank en slank uitzicht hebben.

Tal van uitdagingen

De realisatie van het schrijnwerk bracht de nodige uitdagingen met zich mee. “Zo moesten de plafondhoge opengaande ramen van 3050 mm op het gelijkvloers een rank en slank uitzicht hebben. Om de stabiliteit te verzekeren, hebben we aan de binnenzijde aluminium vinnen toe- gepast die op de glazen steunberen lijken. De 900 m² gordijngevel was natuurlijk ook geen lachertje. Sinds meer dan dertig jaar zweren we bij de Duitse kwaliteit van Schüco. In Oost-Vlaanderen zijn we zelfs exclusief Schüco Premium Partner. In onze ogen biedt geen enkele andere oplossing dezelfde kwaliteit en mogelijkheden. Dat werd nogmaals bewezen bij Wyckaert, want dankzij de Schüco FWS50-profielen konden we het concept van de architect perfect naar de realiteit vertalen. Een derde uitdaging schuilde
in de uiterst korte uitvoeringstermijn. Dankzij onze nieuwe werkplaats van 1500 m², die we vorig jaar in gebruik namen, hadden we genoeg capaciteit om elke twee weken voldoende gordijngevel te produceren om een volledige verdieping van 225 m² af te werken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details