Platform voor de bouw
De nieuwste technologische innovaties in de bouw op één plek
Brussels Kart, 17 oktober: de place to be voor digitale bouwoplossingen.

De nieuwste technologische innovaties in de bouw op één plek

Zesde editie van Digital Construction Brussels

De makkelijkste manier om de productiviteit en efficiëntie van je bedrijf te verhogen? Digitaliseren. Op 17 oktober 2023 organiseren bouwfederatie Embuild – de vroegere Confederatie Bouw – en Buildwise in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden de zesde editie van Digital Construction Brussels. Je vindt er de nieuwste digitale toepassingen voor de bouwsector op één plek. 44 exposanten tonen er hoe je met de juiste digitale oplossingen je bedrijf productiever en efficiënter maakt.

Van e-facturatie tot drones

Persverantwoordelijke Sven Nouten van Embuild: “Het mooie aan Digital Construction Brussels: het is zowel een beurs voor bedrijven die nog moeten beginnen te digitaliseren als voor bedrijven die al heel ver staan. Op 3.000 m² hebben we verschillende spelers uit alle vakgebieden verzameld en een totaalpakket samengesteld. Kleine en grote bouwbedrijven vinden er software om bijvoorbeeld hun bestellingen, facturatie en personeels- en voorraadbeheer te digitaliseren. En ook toepassingen die ze op de werf kunnen gebruiken, zoals BIM of Building Information Modelling, virtual en augmented reality en drones.”

Je kunt de hele dag demonstraties en seminaries volgen.

Infosessies, workshops en demo’s

“Als bouwbedrijf kun je niet anders meer dan digitaliseren. Om een eenvoudig voorbeeld te geven: bedrijven die voor de overheid willen werken en willen meedingen met overheidsopdrachten, moeten hun facturen indienen via een platform voor e-facturatie. Als je dat niet kunt en doet, kom je zelfs niet in aanmerking. Om de bezoekers te laten zien dat ze met die digitale innovaties echt wel iets kunnen doen, combineren we de beurs daarom met de Digital Construction Day. De hele dag geven de exposanten en de experts van Buildwise infosessies, workshops en demonstraties over de digitale toepassingen op de beurs.”

Efficiënter, productiever én gezonder

De rode draad op Digital Construction Brussels: efficiëntie en productiviteit. Sven Nouten: “Bouwbedrijven vinden al jarenlang nauwelijks nog medewerkers. Dat gebrek aan werkkrachten kun je compenseren door de digitale kaart te trekken. Neem nu drones. Die geven bij grote projecten een goed beeld van hoe een gebouw evolueert. Door ze in te zetten, win je enorm veel tijd.”

“Er zijn ook al robots die op de werf bakstenen leveren op de plekken waar de metsers bezig zijn. Dat is niet alleen efficiënter, het is ook goed voor de gezondheid van de arbeiders. Die sparen hun rug, omdat ze niet meer hoeven te bukken en zware gewichten te heffen. 3D-printing is nog zo’n technologie die in opmars is en alleen maar belangrijker wordt. Dankzij 3D-printing is het nu al mogelijk om een huis te printen.”

BIM

“Ook BIM wordt alleen maar belangrijker. Een vijfde van de bouwbedrijven gebruikte in 2019 die software al, en dat zal alleen maar blijven toenemen. Alleen al omdat dankzij BIM bijvoorbeeld het aantal bouwfouten drastisch afneemt, je de exacte oppervlaktes en volumes ziet en je altijd de juiste hoeveelheid bouwmaterialen kunt bestellen. Met BIM win je als bouwbedrijf tijd, wat je op het einde van de rit ook meer winst oplevert. Daar draait het uiteindelijk om.”

Gratis toegang en catering

De toegang tot Digital Construction Brussels is volledig gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je op voorhand inschrijven op de website. En omdat netwerken en praten met collega’s is wat echt telt, kun je tijdens je gesprekken van een drankje en heerlijke gerechtjes genieten, gratis aangeboden door Embuild en Buildwise.  

Digital Construction Brussels, op 17 oktober 2023 van 9 tot 19 uur in Brussels Kart. Registreer je op www.digitalconstructionworld.be/digitalconstruction/. Breng je geprinte ticket met de QR-code mee of laat de code scannen op je smartphone.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details