Platform voor de bouw
Producten

Een perfecte match met elk gebouw

Large-(EU)-Schindler-3000-Park-Avenue-StSteel-Zurich-DarkBrushe
De 3000/3000+-lift is verkrijgbaar in drie interieurvariaties met frisse, trendy kleuren.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Schindler

14 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Schindler is zijn tijd altijd ver vooruit, ook op het vlak van duurzaamheid. Met de nieuwe ‘3000’ bewijst de liftenproducent dat ecologie perfect combineerbaar is met kostenefficiëntie en flexibiliteit. En dat zonder compromissen te sluiten op het vlak van prestaties en afwerkingsgraad. Energierecuperatie en tal van technologische snufjes zijn nu inherent aan de standaarduitrusting, waardoor het basisgamma de vergelijking met topmodellen kan doorstaan.  

Door het toekomstgerichte en gebruiksvriendelijke design zal de ‘3000’- reeks het merendeel van de verwachtingen en vragen kunnen inlossen. Bovendien voorziet Schindler in uitbreidingen om de lift te personaliseren en af te stemmen op het specifieke toepassingsdomein. “We maakten de relevante opties per segment inzichtelijk en toegankelijk”, aldus Wim Stockx, sales-
marketing & product manager van Schindler Belux. “Ze zijn verenigd in pakketten voor verschillende segmenten. Op die manier kunnen de klanten kiezen voor de opties die voor hun project een meerwaarde bieden, wat zich vertaalt in een bijzonder gunstige kostenoptimalisatie. Een win-winsituatie dus.”

Flexibiliteit troef

Schindler adviseert om maximaal voor standaardafmetingen te kiezen. Toch gebeurt het wel vaker dat klanten afwijkende maten vragen. “In dit geval kan ons nieuwe modulaire liftplatform worden toegepast”, vertelt Wim Stockx. “Dit vereist uiteraard een iets grotere investering, maar daar staat een lift op maat tegenover. We kunnen de afmetingen immers flexibel aanpassen in stappen van 10 mm. Met een hefvermogen van 320 tot 1.350 kg en een hefhoogte van 70 meter kan deze ‘3000’ gemakkelijk tot 24 stopplaatsen aan. Voor bestaande gebouwen bestaat er een gelijkaardige uitvoering die de naam ‘3000+’ kreeg.” 

Beide lifttypes zijn verkrijgbaar in drie interieurdesignvariaties met frisse, trendy kleuren en een waaier aan toebehoren. Daarnaast is er een ‘naakte’ versie beschikbaar die (weliswaar binnen de technische voorschriften) vrij kan worden ingericht. “Onze gekende ‘TSD’-oplossing wordt behouden”, verduidelijkt Wim Stockx. “Deze is bestemd voor gebouwen waar bouwkundige voorschriften of ontwerpwensen soms ambitieus kleine schachtkophoogten vereisen. Deze lift wordt intussen al in meer dan tweeduizend gebouwen gebruikt, inclusief uitvoeringen met een schachtkop van 2900 mm. Tot nu toe konden we echter enkel voor nieuwbouw een dergelijke oplossing aanbieden. Dankzij de FLEX-types kunnen we vandaag ook in bestaande gebouwen het onmogelijke waarmaken. Schachtkoppen tot 2500 mm behoren nu immers tot de mogelijkheden!”  

De liften werken met regeneratieve aandrijftechnologie, waarmee 30 % minder energie wordt verbruikt.

Maximaal energiezuinig

De Schindler ‘3000’ en ‘3000+’ zijn gebouwd om gedurende hun volledige levenscyclus een stille en zuinige werking te garanderen. “De aandrijfsystemen met ‘closed-loop’ frequentieregelaars leveren een perfect gecontroleerd vermogen aan de tractiemachines en de deuraandrijvingen”, verduidelijkt Wim Stockx. “Een geavanceerde digitale controller biedt maximaal comfort op vele vlakken. Ook het innovatieve EPIC-overdrachtssysteem voor sensorgegevens behoort nu tot de standaarduitrusting, wat resulteert in een betrouwbaardere werking en kwalitatiever onderhoud. Contactloze sensoren zorgen voor een nivellering met de verdieping die tot op de millimeter nauwkeurig is. Zelfs in deze standaarduitvoering garanderen we regeneratieve aandrijftechnologie, waarmee 30 % minder energie wordt verbruikt in vergelijking met traditionele oplossingen. Onze ledtechnologie en stand-bymodus blijven uiteraard behouden. Ook dit draagt bij tot een uiterst duurzame werking volgens ISO 25745-2 en/of VDI.”

Product van coronatijdperk

COVID-19 leidde tot een revolutie in het verticale gebouwentransport. “Iedereen wilde plots aanraakvrije bediening en liftontsmetting”, verklaart Wim Stockx. “Op bijzonder korte termijn ontwikkelden we tal van oplossingen die ook op de ‘3000’ kunnen worden toegepast. Zo kunnen deze liften worden uitgerust met een interface die bediening via de ‘ElevateMe App’ toelaat. Er is keuze tussen verschillende uv-systemen om mogelijke contaminaties te vermijden. Last but not least kunnen alle ‘3000/3000+’-liften worden uitgerust met de befaamde PORT-technologie. De voordelen van deze oplossing zijn legio: kortere reis- en bestemmingstijden, hogere vervoerscapaciteit, en de mogelijkheid tot complete gebouwbeveiliging met gepersonaliseerde toegang.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details