Platform voor de bouw
Reynaers Aluminium lanceert SlimWall 35: het ultraslanke glasgevelsysteem
SlimWall 35 ©Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium lanceert SlimWall 35: het ultraslanke glasgevelsysteem

Minimalistisch ontwerp en creatieve vrijheid voor gevels met SlimWall 35 van Reynaers Aluminium.

Aanzichtsbreedtes van 35 mm voor een maximale transparantie

Met een aanzichtsbreedte van slechts 35 mm, legt SlimWall 35 de nadruk op pure transparantie. Architecten kunnen nu moeiteloos grote glasgevels creëren die de grens tussen binnen en buiten vervagen, waardoor een gevoel van ruimte en lichtheid wordt gecreëerd.

Deze slankheid biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische voordelen. Het maakt de integratie met standaard glas mogelijk, waardoor SlimWall 35 eenvoudiger wordt om te verwerken voor vakmensen en meer ontwerpmogelijkheden biedt. De grote glasoppervlakken tot 450 kilogram zijn bovendien eenvoudig te installeren.

Circulaire meccano-assemblage: snel, nauwkeurig én demonteerbaar

Het unieke meccano-assemblagesysteem van SlimWall 35 onderscheidt zich door een mechanische verbinding. Schroeven zijn niet nodig, want de gepatenteerde glassteunen schuiven recht in het element. Dit vereenvoudigt de montage op de werf aanzienlijk, minimaliseert de kans op fouten en waterinfiltratie, en garandeert een nette en perfecte afwerking. De mechanische verbinding biedt niet alleen buitengewone betrouwbaarheid en duurzaamheid, maar maakt ook dat het systeem in de toekomst eenvoudig kan worden gedemonteerd en aangepast, waardoor het zowel duurzaam als flexibel is om te voldoen aan veranderende behoeften en circulaire principes.

Duurzame eigenschappen en geoptimaliseerde productie

De elegante glasgevel, inclusief optionele driedubbele beglazing, biedt een thermische isolatie die gecertificeerd is volgens de Passive House-standaard. Bovendien voldoet SlimWall 35 aan de eisen van Cradle to Cradle-certificering doordat het vrij is van PVC.

Het productieproces van dit systeem is geoptimaliseerd om de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken. Zo maakt het systeem gebruik van dezelfde isolatiematerialen voor alle glasdiktes en zijn de dichtingen op zowel de verticale als horizontale elementen identiek.

SlimWall 35 ©Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium streeft naar een duurzame toekomst door verantwoord om te gaan met aluminium. We gebruiken 76% gerecycleerd of low-carbon aluminium, wat onze CO2-voetafdruk tot 3,96 kg/kg aluminium beperkt (cijfers 2022). Dit ligt ver onder het Europese gemiddelde en draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot in de bouwsector.

SlimWall 35 ©Reynaers Aluminium

Veilige en betrouwbare oplossing

Achter SlimWall 35 gaan tientallen jaren van ervaring schuil. Het systeem ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook veilig. De optionele, robuuste inbraakwering tot weerstandsklasse RC2, verkregen door verhoogde elementen met hoogisolerende glaspanelen, zorgt voor een optimale bescherming.

 Eindeloze designopties en mogelijkheden

De slanke gevelprofielen van 35 mm sluiten naadloos aan op andere elementen van Reynaers Aluminium. Zo passen ze perfect bij de elegante en ultraslanke HiFinity schuifdeuren, met een middenstijl van eveneens 35 mm. Ook de Paralline gevelbekleding, beschikbaar in vijf designvarianten, is perfect compatibel met SlimWall 35.

HiFinity ©Reynaers Aluminium

Maak je gebouw compleet

Rust jouw gebouw verder uit met zonwering als passief koelsysteem. SlimWall 35 is geschikt voor zonwering die rechtstreeks op de bouwschil wordt gemonteerd, waardoor je het hele jaar door geniet van een aangename binnentemperatuur.

Je kan SlimWall 35 nog verder uitbreiden met klembare aluminium afdekkappen of verborgen ontwatering die volledig geïntegreerd is in de gevel. Zo geniet je steeds van een uniforme en eigentijdse bouwschil die tot de verbeelding spreekt.

Paralline ©Reynaers Aluminium

Technische eigenschappen

SlimWall 35  is ontworpen om aan de meest veeleisende normen van vandaag te voldoen. Of het nu gaat om thermische efficiëntie, geluidsisolatie, luchtdichtheid of waterdichtheid, SlimWall 35 excelleert op alle fronten. Bekijk hieronder enkele technische specificaties.

  • Maximale afmetingen en gewicht SlimWall 35: Vast: 450 kg / Naar buiten draaiend: 1,35 x 2,5 m bij 180 kg (of 2 x 1,2 m)
  • Luchtdoorlaatbaarheid / Windbelasting / Waterdichtheid SlimWall 35: AE1200 / 2-3 kN/m² / RE1200 Naar buiten draaiend: 4 / C5 / E1200
  • Thermische waarden (Uf): Uf 0,82 W/m²K (driedubbel glas)
  • Inbraakbeveiligingsclassificatie: RC2

Met SlimWall 35 bewijst Reynaers Aluminium opnieuw een voortrekker te zijn in innovatieve geveloplossingen. Dit baanbrekende systeem biedt architecten de flexibiliteit om esthetisch aantrekkelijke en praktische glasgevels te creëren die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie, circulariteit en duurzaamheid.

Ontdek de mogelijkheden van SlimWall 35 bij een Reynaers Aluminium vakman in je buurt en laat je inspireren door de vele ontwerpopties.

Meer informatie:

Over Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is een toonaangevende leverancier van aluminium ramen, deuren en glasgevels. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten, hoge kwaliteit en duurzame oplossingen. Met meer dan 50 jaar ervaring en een team van meer dan 2.700 medewerkers, zet Reynaers Aluminium zich in om de toekomst van architectuur vorm te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details