Platform voor de bouw
Flexibele toegang en beveiliging op uitgebreid schooldomein
Dankzij het toegangscontrolesysteem beheert de klant meer dan 150 toegangen, verspreid over drie gebouwen.

Flexibele toegang en beveiliging op uitgebreid schooldomein

Lecot is alom bekend als de vakhandel voor elke bouwprofessional. Daarnaast biedt het bedrijf ook verschillende services aan zijn klanten. Zo kunnen deze laatsten al dertig jaar terecht bij Lecot Protecta voor totaaloplossingen op het vlak van beveiliging, toegangscontrole en gebouwautomatisatie. Hoog tijd om een inkijk te geven in hun activiteiten, zoals hun inbreng in de imposante renovatie van het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem.

Ook externen krijgen makkelijk (tijdelijk) toegang tot de gebouwen.

De zoektocht naar totaaloplossingen voor toegang, beveiliging en automatisatie van gebouwen leidde tot het ontstaan van Lecot Protecta. “Vanuit onze hardware-expertise hebben we ons verder gespecialiseerd. Zo biedt ons team vandaag zowel op het vlak van hardware, software-installatie als technieken de beste oplossing aan onze klanten”, zegt Pieter Theys, groepsmanager van Lecot Protecta.

Betrouwbaar en hulpvaardig 

Als allround partner ondersteunt Lecot Protecta zijn klanten bij het selecteren, installeren en integreren van oplossingen van alle beschikbare A-merken op de markt. Dit voor kleine én grote projecten: van één deur tot een totaaloplossing voor een volledig gebouw. Ook na oplevering kunnen ze rekenen op de uitgebreide knowhow van Lecot Protecta. De specialist helpt bij onderhoud,
herstellingen en advies door experts en heeft een 7-op-7-wachtdienst waar je als klant op kan intekenen. Wil je zelf aan de slag, dan helpt Lecot Protecta je via de juiste opleiding om het toegangscontrolesysteem zelfstandig te bedienen.

De toegang tot elke deur is apart te beheren.

Schoolgebouw voor de toekomst

Bij de renovatie van het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem drong een totaaloplossing zich op. Giovanni Lamaire, verkoopleider bij Lecot Protecta, legt uit waarom: “Om de klant sleutelloos en op maat toegang te geven tot drie verschillende gebouwen met een 150-tal ingangen, kozen we het SALTO Systems-toegangscontrolesysteem. We plaatsten badgelezers op toegangsdeuren en -poorten en installeerden de nodige software, zodat de gebruiker zelf de juiste toegangen
kan beheren. 

Met dit systeem kan hij ook snel wijzigingen in gebruik of personeel opvangen en zelfs tijdelijk bepaalde toegangen verschaffen. Ook op het vlak van veiligheid is dit systeem een mooie aanvulling.”

Elke deur is uitgerust met een badgelezer.

Veilige en toegankelijke site

“We zaten samen met alle stakeholders op de werf en de bouwheer om hun noden en vereisten in kaart te brengen”, vertelt Giovanni Lamaire. Voor dit project was dat niet alleen de school, maar ook bouwbedrijf Alheembouw, ingenieurs- en architectenbureau Architecten Groep III, de verschillende aannemers en SALTO Systems voor het elektronisch beslag en de software. Lecot Protecta werkte een oplossing uit op maat van de technische vereisten, de veiligheidsverwachtingen en het gebruiksgemak. Zo legde het verschillende opties voor op het vlak van hardware, merken, systemen en software. De klant koos vervolgens de oplossing die het best bij hem aansloot. Ook na de installatie bleef het team van Giovanni het college bijstaan met service en onderhoud. “We begeleidden het project van de conceptfase tot en met de installatie en naservice.”

Het verlies van een badge brengt niet langer administratieve rompslomp met zich mee.

Van ABC tot zaalvoetbal

De site van het Sint-Jan Berchmanscollege omvat naast de middelbare school ook een basisschool en een sporthal. Om de verschillende groepen en externe clubs die de sporthal gebruiken toegang te bieden, is het nieuwe toegangscontrolesysteem onmisbaar. “Het laat toe externe gebruikers een badge te geven en de toegang te beperken tot de gereserveerde periode. Geen gedoe met sleutels aanmaken, een systeem op poten zetten om deze sleutels af te geven en terug te krijgen, geen veiligheidsrisico meer bij het verlies van sleutels … Lecot Protecta stelde ons het perfecte alternatief voor”, aldus campusdirectrice Mieke Bothuyne. “Wij zijn heel blij met de manier waarop Lecot Protecta ons bijstond in onze zoektocht naar een passende oplossing voor onze site, evenals met de aangereikte oplossing van a tot z.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details