Platform voor de bouw
Fluisterstille oplossingen voor aangename ruimtes
Producten zoals geperforeerde Rigitone® en Gyptone® BIG Curve-gipsplaten en Gyptone®tegels zijn ontworpen met akoestische vezeldoeken aan de achterkant om geluidsabsorptie te verbeteren.

Fluisterstille oplossingen voor aangename ruimtes

Zowel in thuis- als kantooromgevingen wordt geluidsoverlast steeds gebruikelijker, variërend van lawaai van buren en passerende auto’s tot slechte akoestiek in open kantoorruimtes. Het minimaliseren van storende geluiden is nochtans van cruciaal belang om mensen meer rust te bieden.

Gyproc® biedt effectieve en efficiënte oplossingen voor het creëren van aangename, rustige ruimtes. Met aandacht voor zowel geluidsabsorptie als isolatie. Er is voor elke gewenste toepassing een passend systeem te vinden in de Gyproc® Systeemselector. En dat in slechts enkele stappen …

Gyproc®oplossingen dragen aanzienlijk bij aan het verminderen van geluidsoverlast en verbeteren de leefomgeving.

Geluidsabsorptie én -isolatie

Gyproc® richt zich op geluidsabsorptie, omdat slechte ruimteakoestiek kan leiden tot afleiding en stress, zowel op kantoor als thuis. Producten zoals geperforeerde Rigitone®z en Gyptone® BIG Curve-gipsplaten en Gyptone®tegels zijn ontworpen met akoestische vezeldoeken aan de achterkant om de geluidsabsorptie te verbeteren. Ze kunnen zelfs bijdragen aan een gezond binnenklimaat.

Om ook de geluidsisolatie te verbeteren, is het akoestische systeem SoundBloc® de ideale oplossing. Het zorgt, door betere geluidsisolatie, voor een verhoogd akoestisch comfort. Zelfs dunne wanden van 125 mm dik en voorzetwanden van 75 mm dik kunnen een opmerkelijke geluidsreductie bieden. Daarnaast zijn er Habito®gipsplaten die bestand zijn tegen geluid én schokken. 

Tot slot is het goed om te weten dat het gebruik van Metal Stud® of PlaGyp® profielen – in plaats van houten profielen – de isolatiewaarde met ongeveer 6 dB kan verhogen. Dubbele beplating en een grotere spouw kunnen de geluidsisolatie met ongeveer 8 dB verbeteren. Kortom: deze Gyproc®oplossingen dragen aanzienlijk bij aan het verminderen van geluidsoverlast en verbeteren de leefomgeving.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details