Platform voor de bouw
Zonnepanelen als gevelbekleding
Limeparts-Drooghmans plaatste BIPV-panelen bij SOLTECH in Genk.

Zonnepanelen als gevelbekleding

Op het snijvlak van esthetiek en techniek

Het tijdperk waarin zonnepanelen beperkt waren tot saaie zwarte panelen ligt definitief achter ons. Tegenwoordig kunnen zonnepanelen worden geïntegreerd in gevelbekleding, en dat opent de deur naar een nieuwe wereld van duurzaam en esthetisch verantwoord bouwen.

Een opvallend voorbeeld van die innovatieve technologie ziet u aan de gevel van SOLTECH in Genk, waar Limeparts-Drooghmans zijn expertise in gevelbekleding demonstreert. De specialist in geventileerde gevelbekleding installeerde er gevelpanelen met geïntegreerde zonnepanelen, waardoor het gebouw niet alleen een architecturale blikvanger is, maar ook schaduw biedt en tegelijkertijd energie opwekt.

Anthony Verrienti, Key Accountmanager bij Limeparts-Drooghmans legt uit: “Bij veel nieuwbouwprojecten is het dak niet langer voldoende om het gebouw van zonne-energie te voorzien, door de toenemende technische installaties.  Dankzij BIPV (Building Integrated Photovoltaics) kunnen nu ook de gevels dienen als energieopwekkers.

Kleuren, materialen en bedrukkingen combineren: voor de afwerking is the sky the limit.

1 aanspreekpunt

Deze pioniers op het gebied van gevelbekleding blijven hun aanbod uitbreiden, en architecten en projectontwikkelaars kunnen bij hen terecht voor alles wat met de gevel te maken heeft. De toekomst van groen bouwen wordt alsmaar duidelijker, en Limeparts-Drooghmans is de voorhoede van die beweging, zoals ook te zien in in het aankomende project in Brussel: City Dox, ontworpen door Xaveer De Geyter Architects, waar Limeparts-Drooghmans binnenkort 500 vierkante meter BIPV-panelen installeert.

Alle mogelijke afwerkingen

De afwerkingsmogelijkheden van BIPV-panelen zijn veelzijdig. Een breed scala van kleuren en prints biedt architecten de mogelijkheid om de BIPV-panelen toe te passen in het esthetische ontwerp. Duurzaamheid en visuele aantrekkingskracht komen daardoor naadloos samen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details