Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Fraai nieuwbouwproject dankzij duurzaam en klantgericht vakmanschap

De gebouwen zijn gegroepeerd rond een groene binnentuin.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Wyckaert, Leen Roels

14 juli 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In het zuidelijke deel van Gent – nabij het bosrijke privaat domein de Ghellinck en het hightech wetenschapspark – bevindt zich Residentie Parkhoeve, een prachtige nieuwbouw met drie afzonderlijke gebouwen waarin 52 appartementen zijn ondergebracht. Een binnentuin fungeert als verbindend element en vormt een groene oase van rust. Ondergronds is een grote kelder met 83 parkeerplaatsen, bijbehorende bergingen en een ruime fietsenstalling voorzien.

Bouwonderneming Wyckaert uit Gent werd als hoofdaannemer gevraagd om alle voorbereidende werken op zich te nemen, net als de ruwbouw (open en gesloten), de volledige afwerking en alle technieken. Projectleider Tom Verstraete somt de belangrijkste vereisten voor deze realisatie op: “Naast een algemeen respect voor het strikt naleven van de planning, de kwaliteit en het beschikbare budget was er ook bijzondere aandacht voor de detaillering van de gevels en heel specifiek voor het gevelmetselwerk. Daarnaast werd ook de volledige klantenbegeleiding verzorgd door ons eigen Wyckaert-team.”

De hedendaagse architectuur contrasteert met de authentieke aanpalende hoeve.

Klantgericht en duurzaam

De tevredenheid van de klant staat steeds voorop bij deze toonaangevende onderneming. Klant-gerichtheid zit verweven in de manier van werken van het  voltallige projectteam. “Bij Wyckaert zien we elk bouwproject als een partnership met onze klant”, verduidelijkt Verstraete. “Samen leggen we immers een traject af om uiteindelijk tot een resultaat te komen waarop alle partijen trots kunnen zijn. We bouwen graag een duurzame klantenrelatie op, gebaseerd op eerlijke communicatie en vertrouwen. Vanzelfsprekend leveren we steeds kwaliteit, service en de nodige expertise, maar we maken ook écht het verschil door het persoonlijk contact met elke individuele klant. Eventuele problemen proberen we vroegtijdig te detecteren en volledig op te lossen. Met onze aanpak willen we ervoor zorgen dat elke realisatie een referentieproject wordt.”

Wyckaert plaatst ook duurzaamheid hoog op de agenda. Daarom doet het bedrijf meer op ethisch, sociaal en ecologisch vlak dan het wettelijk vereiste. “Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder dan de grenzen van onze eigenlijke bedrijfsactiviteiten. Wyckaert streeft duurzaamheid na op een realistische, evenwichtige manier, met de ontwikkelingsdoelstellingen van de VN als kritisch reflectiekader.”

Het spel van licht en schaduw in het gevelmetselwerk creëert een mooi effect.

Passie als sleutel tot succes

De voornaamste moeilijkheid tijdens de realisatie van Residentie Parkhoeve blijkt helaas nog maar eens de coronapandemie en alle daaraan verbonden gevolgen te zijn. “Zoals de stilstand van de werken tussen maart en mei 2020, aansluitend de geleidelijke heropstart van de werken met het nodige respect voor de geldende coronamaat-regelen, het wegblijven van onderaannemers
enzovoort”, legt Tom Verstraete uit. “Maar ondanks de vreselijke coronaproblematiek zijn we er met z’n allen in geslaagd om het project piekfijn af te werken binnen de vooropgestelde randvoorwaarden op het vlak van timing, kwaliteit en budget.”

Bouwonderneming Wyckaert integreert innovatie in de dagelijkse werking met zijn ‘innovatiemotor’. “Wij geloven er sterk in dat alles steeds beter kan”, besluit Tom Verstraete. “Die visie passen we toe op onze dienstverlening, onze processen en door het aanwenden van de nieuwste technieken. Want we menen dat onze passie de sleutel is tot het succes van Wyckaert en, vooral, tot succesvolle projecten voor onze klanten.”    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Gent Estate (Torhout)
  • Architect WE-S architecten (Gent)
  • Hoofdaannemer(s) Wyckaert (Gent)
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details