Platform voor de bouw
Gemakkelijk EPD’s van vlakglas downloaden

Gemakkelijk EPD’s van vlakglas downloaden

De EPD-generator (EPD – Environmental Product Declaration) van AGC is nu beschikbaar in de Glass Configurator

AGC Glass Europe, een toonaangevende producent in de glasindustrie, heeft zijn generator voor milieuproductverklaringen (EPD-generator) gelanceerd, een krachtig hulpmiddel om de besluitvorming in de bouwsector op het gebied van duurzaamheid te vergemakkelijken. Hoewel er nog geen verificatie door derden is uitgevoerd, is deze verificatie aan de gang en zal die binnenkort worden aangekondigd. De door de tool gegenereerde EPD’s volgen de modelleerprincipes, die zijn vastgelegd in de Europese normen EN 15804+A2 en EN 17074.

De EPD-generator maakt deel uit van de AGC Glass Configurator, die de keuze van de beste beglazing eenvoudig maakt.

Het valt niet te ontkennen dat bouwmaterialen en -producten, die in een gebouw worden gebruikt, veel impact hebben op de milieuvoetafdruk. EPD’s (Milieuproductverklaringen) zijn een cruciaal hulpmiddel voor het beoordelen van de duurzaamheid van gebouwen bij het vaststellen van de milieuprestaties, of de impact, van bouwmaterialen en -producten gedurende hun gehele levensduur. Met zijn EPD-generator toont AGC wederom zijn pioniersgeest. De gebruiksvriendelijke tool is volledig geïntegreerd in de Glass Configurator van AGC en biedt transparante vergelijkingsopties met betrekking tot de levenscyclusanalyse van verschillende producten.

Architecten en ingenieurs konden al met behulp van de AGC Glass Configurator de beste glassamenstellingen berekenen. Nu kunnen ze nog een stap verder gaan door automatisch een EPD te genereren voor een bepaalde configuratie met behulp van de EPD-generator. De tool berekent talloze potentiële milieueffecten en geeft vervolgens een uitgebreid en betrouwbaar overzicht van de milieuprestaties. De EPD bevat meer dan 30 verschillende indicatoren voor milieu en hulpbronnen en biedt een gedetailleerde en inzichtelijke analyse van de volledige levenscyclus van het product.

Een deel van de informatie in de EPD moet op grond van de nieuwe bouwproductenverordening verplicht worden opgenomen in de prestatie- en conformiteitsverklaring van een bouwproduct en zal daarom verplicht zijn voor elk bouwproduct dat in aanmerking komt voor de verplichte CE-markering. Bovendien speelt de EPD vaak een cruciale rol bij het verkrijgen van duurzaamheidscertificaten, zoals LEED en BREEAM. Sommige EU-lidstaten moedigen via hun regelgeving het gebruik van EPD-resultaten aan om de milieueffecten voor afzonderlijke gebouwen te berekenen, waardoor EPD’s zeer gunstig zijn bij het verkrijgen van nieuwe bouwvergunningen en de groeiende nadruk op milieuverantwoordelijkheid in de bouwsector weerspiegelen.

De EPD-generator van AGC is een goed getimede toevoeging aan de andere tools die beschikbaar zijn in de Glass Configurator, d.w.z. de Glass Visualiser, de Product Finder, de glasdiktecalculator en de geluidberekeningstool. Samen stellen deze tools klanten en architecten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, die goed aansluiten bij de duurzaamheidsdoelstellingen, zonder afbreuk te doen aan ontwerp of kwaliteit, maar die ook als basis zullen dienen voor het genereren van het digitale productpaspoort voor de bouwsector dat op grond van de nieuwe bouwproductenverordening verplicht wordt gesteld.

Ga voor meer informatie over de EPD-generator van AGC Glass Europe naar  https://www.agc-yourglass.com/configurator/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details