Platform voor de bouw
Jaarboek

General contractor gespecialiseerd in binnenafwerking en speciale technieken

Jansen-Foto-1
De afwerkingsgraad in het nieuwe Van der Valk Hotel in Gent ligt erg hoog, met dank aan het vakwerk van Jansen the Building Company.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Jansen the Building Company

8 februari 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Jansen the Building Company legt de lat hoog. Dat is de rode draad in alle projecten die ze realiseren én in hun manier van werken. Met maar liefst 500 eigen vakmensen vervullen ze elke ambitieuze opdracht en halen ze telkens weer de bedrijfsdoelstellingen. Met succes en sprekende resultaten tot gevolg. Een mooi en recent voorbeeld hiervan is het gloednieuwe Van der Valk Hotel in Gent.

Om zijn positie in het Belgische horecasegment te verstevigen, kocht het familiebedrijf Van der Valk een wind- en waterdicht gebouw in Gent. Voor dit project ging het op zoek naar een betrouwbare partner voor de volledige binnenafwerking en speciale technieken. Top of the bill contractor Jansen the Building Company overtuigde onmiddellijk met zijn jarenlange ervaring en specialisatie in nieuwe technieken, waaronder de eigen KAY-comforteilanden.

“Voor Van der Valk was het de allereerste keer dat het in zee ging met een externe hoofdaannemer voor de volledige afwerking van een hotel”, vertelt Sarai Bervoets, Head of Sales & Engineering bij Jansen the Building Company. “Gelukkig liep de samenwerking heel vlot. Van der Valk kon rekenen op onze professionele input. Zo definieerden we niet alleen welke materialen de beste keuze waren, maar stelden we ook belangrijke wijzigingen voor op het vlak van extra re-engineering en speciale technieken.”

Voor Van der Valk was het de allereerste keer dat het in zee ging met een externe hoofdaannemer voor de volledige afwerking van een hotel.

Primeur voor hotelsector

“Van der Valk was meteen mee met ons verhaal. Neem nu de keuze voor onze KAY-comforteilanden. Dat was een absolute primeur voor de hotelsector. In de originele plannen van dit hotel waren traditionele airco’s voorzien, maar die zorgden voor ongemakken zoals tocht en geluidsoverlast. Niet bepaald bevorderlijk voor het warme thuisgevoel dat Van der Valk zijn gasten wilde bieden. Gelukkig vormden onze KAY-comforteilanden de perfecte oplossing om ze ongestoord te kunnen laten genieten van een aangename binnentemperatuur door middel van stralingswarmte en -koeling. Zelfs enkele WK-wielrenners die in het hotel verbleven, gaven al complimentjes”, lacht Bervoets. “Ook Van der Valk plukt er de vruchten van. Door het volledige gebouwbeheersysteem te koppelen aan de reservatiesoftware kan de tempe-ratuur per kamer ingesteld worden. Het spreekt voor zich dat dit voor een mooie besparing op de energiefactuur zorgt.”

De KAY-comforteilanden zijn hét paradepaardje van Jansen the Building Company. Uniek aan dit systeem is het samenbrengen van diverse functies (ventilatie, verwarming, verlichting, akoestiek …) in één slim plafond. Om de financiële drempel te verlagen voor deze high-end oplossing, biedt Jansen sinds kort ook een ‘comfort as a service’-formule aan, waarbij de klant een vaste fee per maand betaalt voor de plaatsing, de installatie en het onderhoud van de plafondpanelen. 

De keuze voor de KAY-comforteilanden was een absolute primeur voor de hotelsector.

Afwerking van a tot z

Naast de technieken nam Jansen the Building Company ook de volledige binnenafwerking van dit Van der Valk Hotel voor zijn rekening. Sarai Bervoets: “Ons bedrijf engineerde en coördineerde voor dit project echt alles van a tot z om tot een prachtig en functioneel hotel te komen. Inclusief het losmeubilair, de gordijnen, televisietoestellen … Elk detail kreeg de Jansen-stempel. Het kostenplaatje van dit alles was een forfaitair bedrag van 18 miljoen euro. De interieurarchitecten van Van der Valk gaven een ruwe aanzet van hun verwachtingen als basis. Hun wensen en het hele financiële verhaal werden netjes op elkaar afgestemd, zonder ook maar iets in te boeten op het vlak van de gekozen look-and-feel.”

Van der Valk kreeg al veel lof van zijn gasten.

Positieve reacties

“We zijn enorm fier op het eindresultaat. Niet alleen hebben we er een geweldige nieuwe partner bij, we realiseerden ook een meer dan indrukwekkend hotel. De mensen van Van der Valk vertrouwden ons toe dat zij deze afwerkingsgraad nooit hadden kunnen bereiken. Zelf kreeg het op zijn beurt veel lof van zijn gasten. Van der Valk heeft alvast aangegeven dat het ook voor een volgend project op ons zal rekenen. Hoe mooi is het als twee familie-bedrijven elkaar zo vinden! We haalden de banden trouwens nog verder aan, want ondertussen huren we 500 m² kantoorruimte op de negende verdieping van het gloednieuwe Van der Valk Hotel. Werken in ons eigen referentieproject: dat doet niemand ons na”, besluit Sarai Bervoets.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details