Platform voor de bouw
Nieuws

Gereputeerde industriebouwer bouwt onverminderd aan zijn toekomst

Naamloos-2 kopiëren

Tekst | Bolckmans

18 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De ‘P’ van pandemie, maar met een ‘positieve’ kijk op de toekomst en ‘potentieel’ om bepaalde veranderingen écht door te voeren. Thema’s als ‘people’ en ‘planet’ vormen het speerpunt van ons nieuwe beleid. Het doel: de toekomst van de onderneming verder vormgeven en de ambities nog scherper definiëren”, licht commercieel directeur Boni Voorhelst alvast een tipje van de sluier. 

Bolckmans omschrijft in zijn nieuwe plan welke paden het in de verdere toekomst zal bewandelen. Met het ‘people’-aspect als rode draad binnen het bedrijfs-DNA, benadrukt Boni Voorhelst: “Mensen zijn van goudwaarde voor elk bedrijf. Dat is bij Bolckmans niet anders. We bieden onze ‘young and high potentials’ binnen een uitgekiend pad alle doorgroeimogelijkheden. Zo binden we ze aan ons of eventueel aan onze holding. De coronacrisis is voor Bolckmans geen reden om van dit pad af te wijken. Afslanken of wild herstructureren is niet aan de orde. Een weldoordacht toekomstplan met een visie op het komende decennium, waarin ‘people’ en ‘planet’ centraal staan, is de richting die Bolckmans volgt. Dit pad tekenden we al uit voor de coronacrisis, maar sinds de start van de pan-demie beseffen we nog meer dat we deze richting uit moeten. Zo blijven we een sexy en sterk bedrijf.”

Quick wins

“Het aspect ‘planet’ volgen we niet om populair of trendy te zijn, maar om in te spelen op de maatschappelijke tendens naar vergroening. Het ecologisch denken is in een stroomversnelling geraakt, dus we zullen deze trein niet missen”, benadrukt Boni Voorhelst. “We hebben vastgesteld dat we onze projecten zonder veel moeite conform het BREEAM Very Good-label kunnen realiseren en dat weinig collega-aannemers al zo ver staan als ons. We willen ons niveau echter nog verder opkrikken. We merken immers dat er nog heel wat ‘quick wins’ te behalen zijn, temeer omdat we over een eigen architectuur- en stabiliteitsafdeling beschikken en dus kunnen optreden als een ‘single point of contact’ voor Design & Build-projecten. Bovendien hechten we veel belang aan langetermijndenken en levens-cyclusbenaderingen (total cost of ownership). We zijn vandaag al een van de sterkere spelers op de markt en schakelen nog enkele versnellingen hoger met het toekomstplan dat we uitstippelden. Wordt vervolgd!”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details