Platform voor de bouw
Producten

Het houtalu-schrijnwerk versterkt elk ontwerp”

Het stadhuis van Sint-Niklaas.

Tekst | Tekst en beeld WEBO

1 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Lastige keuzes: het ene of het andere, niemand houdt ervan. Architecten komen vaak voor een moeilijk dilemma te staan: een warme en sfeervolle uitstraling of een strak en modern design? Het HoutAlu-Schrijnwerk neemt deze tweestrijd weg en laat alle gewenste uitstralingen terugkomen in elk ontwerp.

Het kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen.

Met zijn veelzijdige eigenschappen biedt het HoutAlu-Schrijnwerk de meeste kansen, zowel voor architecten en aannemers als voor de uiteindelijke bewoners. Het raam of de deur die op maat van elke klant in BIM geëngineerd worden, hebben een houten binnenzijde en bestaan aan de buitenkant uit een aluminium frame. Van buitenaf geniet je dus van een strakke aanblik, terwijl binnen in het gebouw een warme sfeer heerst dankzij de houten frames van de kozijnen. 

Rue du Midi in Brussel.

Daden zeggen meer dan woorden

Dankzij minimaal gebruik van aluminium en de toepassing van duurzaam hout draagt het HoutAlu-Schrijnwerk bij tot de creatie van een betere leefomgeving. Tegelijkertijd neemt het lastige onderhoudssituaties weg. Van ontwerper tot gebruiker: het perfecte schrijnwerk. Natuurlijk wordt het HoutAlu-Schrijnwerk ontworpen en gecreëerd volgens het ideaalbeeld van de klant en heeft het daarom elke keer een andere look. Dat blijkt uit enkele projecten waarin WEBO’s schrijnwerk gebruikt is, zoals het kantoorgebouw van het Stedelijk Onderwijs in
Antwerpen, de Zandberg in Brugge en het stadhuis van Sint-Niklaas. 

De Zandberg in Brugge.

Engineering voor elk project

Het HoutAlu-Schrijnwerk wordt geëngineerd in BIM, dat alle processen stroomlijnt tot één uniform informatiepakket doorheen de volledige bouwketen. Het model van gebouw tot omgeving wordt door deze manier van werken een succes dankzij topcommunicatie tussen alle betrokken partijen. “Met BIM verzekeren we onze klanten een eenvoudig, nauwkeurig en duidelijk proces! Wij denken graag met om het BIM-model invulling te geven in bouwtechnische vraagstukken”, klinkt het bij WEBO.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details