Platform voor de bouw
Producten

Innovatief met brandcompartimentering

BARRY_CALLEBOUT_VOE_8C58227
Zestien industriële brandwerende poorten leveren een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid van het distributiecentrum.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Charlotte Castelein

1 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

‘The Barry Callebaut Chocolate Box’ is op vele vlakken een unicum. Zo werden er ongeziene maatregelen genomen om een eventuele brand in de kiem te smoren. Naast een uitgebreid sprinklersysteem werden er ook zestien industriële brandwerende poorten geplaatst, waarvan meerdere met een geïntegreerde vloeistofbarrière voor bluswateropvang om de vervuiling van grondwater te voorkomen. Leverancier Winlock heeft met dit project dus opnieuw zijn grenzen verlegd en aangetoond dat het zijn reputatie van duizendpoot op het vlak van brandcompartimentering waardig is. 

Sinds 1997 legt Winlock zich toe op de productie van industriële brandwerende poorten en deuren. Met een uitgebreid assortiment en maatwerk wist de firma een solide marktpositie uit te bouwen. “Onze sterkte is zonder twijfel dat we voor elke toepassing een oplossing in huis hebben”, vertelt oprichter en CEO Sylvia Roels. “We maken poorten met een brandwerendheid van Ei1 60 tot en met Ei1 240 met bijkomende technische specificaties, zoals akoestische uitvoeringen tot 50 dB, rookdichtheid, vloeistofbarrières … Daardoor zijn we in alle mogelijke sectoren actief: van logistiek en retail over petrochemie, nucleaire sector en farmaceutica tot defensie.”

De complexe doorgangen vereisten maatwerk dat naadloos aansluit op het specifieke systeem van Schaëfer én de volledige interface van brandpoort naar conveyor.

Veel enthousiasme

“Ons succes hebben we echter ook – en vooral – te danken aan onze filosofie, waarin kwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit, service en innovatie centraal staan”, benadrukt Sylvia Roels. “We bieden onze klanten graag een totaalpakket dat accuraat op hun wensen inspeelt. Hierbij gaan we maatwerk en complexe opdrachten niet uit de weg, integendeel. Dat hebben we zeker bewezen in het nieuwe logistieke centrum van Barry Callebaut, waar vooral de doorgangen met de monorail conveyors een belangrijke uitdaging vormden. Deze complexe doorgangen vereisten immers maatwerk dat naadloos aansloot op het specifieke systeem van Schaëfer én de volledige interface van brandpoort naar conveyor. Een extra moeilijkheid was dat we in verschillende fases van het project moesten samenwerken met verschillende partners. Dit betekent dat we ook heel wat tijd en energie in communicatie hebben gestoken. Niettemin hebben we dit project met veel enthousiasme gerealiseerd. We vinden het zelfs een hele eer dat we mochten meehelpen aan de brandveiligheid van het grootste distributiecentrum voor chocolade ter wereld.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details