Platform voor de bouw
Onderwijs

Lekker warm dankzij economische stookketels

gas_210_eco_pro_open_0001-kopieren

20 mei 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De Remeha Gas 210 ECO PRO blijft een van de populairste ketels voor centrale stookplaatsen. Intussen zijn er in België al meer dan negenduizend exemplaren geïnstalleerd. Ook Basisschool De Springveer koos voor deze ecologische en betrouwbare oplossing. Uit een gedetailleerde berekening van Remeha bleek dat twee ECO PRO 160 kW-ketels volstaan om de volledige school zelfs op bitterkoude winterdagen van een aangename temperatuur te voorzien.

Remeha is al meer dan tachtig jaar een gereputeerde producent van verwarmingsketels voor de meest uiteenlopende toepassingen. De continue zoektocht naar optimale betrouwbaarheid en energiezuinigheid resulteerde in oplossingen die hun gelijke niet kennen. Zoals de Remeha Gas 210 ECO PRO, die vooral in grotere gebouwen zoals scholen, zorgcentra, zwembaden, bedrijven of appartementencomplexen tot zijn recht komt. “Een belangrijke succesfactor is de opvallend kleine ecologische voetafdruk in verhouding tot het hoge vermogen”, legt Product Manager Jan Deklerck uit. “Dankzij een modulatiebereik van 18 tot 100 % past de ketel zich aan de warmte-vraag aan. Dankzij de kleine waterinhoud blijft het energieverlies beperkt. Het is immers niet nodig om een grotere waterinhoud warm te houden. Dit alles zorgt ervoor dat het toestel snel op elke warmtevraag kan reageren, zowel voor verwarming als voor sanitair warm water. In scholen is dit een belangrijk gegeven omdat de warmtevraag erg variabel is. Op maandag moet bijvoorbeeld snel een aangename temperatuur kunnen worden gegenereerd.”

gas_210_eco_pro_open_3_0001-kopieren

Dankzij een modulatiebereik van 18 tot 100 % past de ketel zich aan de warmtevraag aan.

 

Gemakkelijk te installeren

Een grote troef van de Remeha Gas 210 ECO PRO is de eenvoudige installatie. “Onze klanten zijn de installateurs”, vertelt Jan Deklerck. “Wij moeten ervoor zorgen dat zij zo kostenefficiënt en stressvrij mogelijk hun job kunnen doen. Vandaar dat we de ketel in de fabriek assembleren, volledig instellen en testen. Op die manier kan elk toestel in een mum van tijd bij de eindgebruiker geïmplementeerd worden. Ook de kleine afmeting en het lage gewicht zijn interessant. Hierdoor is de ketel gemakkelijk te installeren – zelfs in de moeilijkst bereikbare stookplaatsen. Met een opstellingsoppervlakte van slechts 0,5 m² neemt het toestel een minimale ruimte in beslag. Het is zelfs mogelijk om de ketel volledig tegen de muur te plaatsen, want alle onderdelen zijn gemakkelijk bereikbaar aan de voorkant. Natuurlijk helpt dit ook om hem snel en vakkundig te onderhouden. Tot slot kan de ketel perfect in cascade geplaatst worden: een oplossing die in Basisschool De Springveer van toepassing is. Daar zijn immers twee exemplaren met een vermogen van 160 kW voorzien.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details