Platform voor de bouw
Logistieke speler breidt vestiging in Wetteren uit
Naast het bestaande bedrijfspand verrijst momenteel een nieuwbouw, aangevuld met een ondergrondse parking voor 220 wagens, een ‘cross docking’-magazijn, kantoor- en keetruimte.

Logistieke speler breidt vestiging in Wetteren uit

In maart 2022 kondigde Hamann International Logistics uit Wetteren de bouw van een bijkomend overslagmagazijn van 8000 vierkante meter aan. Vandaag staan ook nieuwe kantoorgebouwen, een ‘cross docking’-magazijn, een ondergrondse parking en een extra vrachtwagenparking in de steigers. Voor deze werven doet de logistieke speler een beroep op de expertise van Wegenwerken De Moor en Deschacht.

“De samenwerking tussen Wegenwerken De Moor en Deschacht bewijst dat het geheel meer is dan de som der delen”, benadrukt Yves Speliers.

Met in totaal 30.500 vierkante meter magazijnen, 240 medewerkers, vier vestigingen en activiteiten in ruim zestig landen is Hamann International Logistics een snelgroeiende speler in zijn sector. “Om gelijke tred te houden met die groeicijfers, brengen we vandaag diverse uitbreidingsplannen in de praktijk. Naast ons bestaand bedrijfspand verrijst momenteel een nieuw gebouw, aangevuld met een ondergrondse parking voor 220 wagens, een ‘cross docking’-magazijn, kantoor- en keetruimte”, bevestigt medezaakvoerder Yves Speliers. “Ook een nieuwe vrachtwagenparking is voorzien. En aan de overkant van de straat komt extra kantoorruimte.”

Goed overleg was een must, rekening houdend met de complexiteit van de werven en de inzet van specifieke producten en materialen.

Nauw overleg en maatwerk

Voor de wegen- en rioleringswerken op deze drie werven klopte Hamann aan bij zijn buur, namelijk Wegenwerken De Moor. “Die samenwerking zorgde voor een uitstekende onderlinge afstemming en voorbereiding van de werken”, bevestigt Thomas De Lathauwer, gedelegeerd bestuurder bij Wegenwerken De Moor. “Goed overleg was een must, rekening houdend met de complexiteit van de werven en de inzet van specifieke producten en materialen, zoals automatisch gestuurde vlinderkleppen, KWS-afscheiders en pompputten. Hiervoor konden we terecht bij het team van Deschacht.”

Grondige analyse

Deschacht stond niet enkel in voor de levering van alle nodige bouwmaterialen voor de weg- en rioleringswerken, maar hielp de bouwheer en aannemer ook met het finetunen van het rioleringsplan. Dirk Stuyven, Hoofd Studiedienst en Engineering bij Deschacht, licht toe: “Via een grondige doorlichting van het dossier, en in overleg met alle betrokken partijen, zetten we het rioleringsplan van de hoofdwerf op punt. We analyseerden het volledige afwateringsconcept, inclusief een aftoetsing aan de recentste gewestelijke verordeningen op het vlak van hemelwaterbuffering en -infiltratie. Op basis van deze doorlichting bestelde het bouwteam van Thomas alle nodige materialen. Ook voor de werf van de nieuwe vrachtwagenparking gaven we het nodige advies, met focus op een correcte dimensionering van afvoerbuizen en olie- en benzineafscheiders.”

“We analyseerden het volledige afwateringsconcept, inclusief een aftoetsing aan de recentste gewestelijke verordeningen op het vlak van hemelwaterbuffering en -infiltratie”, zegt Dirk Stuyven.

Uitgebreide bestellijst

De bestellijst was zeer divers, legt Thomas De Lathauwer uit. “Naast de reeds genoemde automatisch gestuurde vlinderkleppen, KWS-afscheiders en pompputten bestelden we onder meer ook toezichtputten, infiltratiebuizen met een diameter van 600 millimeter, pvc-buizen in alle nodige diameters en een calamiteitentank – opgesplitst in drie compartimenten – van 30 kubieke meter.”

De bestellijst was zeer divers.

Proactieve aanpak

Dat Wegenwerken De Moor en Deschacht al vele jaren samenwerken, is geen toeval. “We appreciëren niet enkel de technische ondersteuning en advisering van de experts van Deschacht, maar ook het feit dat de levering van bestelde producten en materialen steeds correct en binnen de voorziene termijnen gebeurt”, bevestigt Thomas De Lathauwer. “Dankzij korte communicatielijnen spelen ze snel op de bal. Zo kunnen we onze eigen klanten ook steeds een correcte service bieden en de voorziene werkplanningen aanhouden.” Yves Speliers apprecieert de uitstekende interactie tussen Wegenwerken De Moor en Deschacht. “Hun samenwerking bewijst dat het geheel meer is dan de som der delen. Dankzij het uitwisselen van kennis en expertise plukken we als bouwheer mee de vruchten van deze synergie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details