Platform voor de bouw
Maatwerk van het zuiverste water
Een van de sterktes is de makkelijke inbouw van allerlei accessoires in de putten, die zowel manueel als elektrisch aangestuurd kunnen worden.

Maatwerk van het zuiverste water

In opdracht van Aquafin bouwde Aclagro de voorbije maanden een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie (KWZI) aan de Klijtebeek in het West-Vlaamse Heuvelland. Voor dit project werkte het aannemingsbedrijf samen met de experts van Collinet. Patricia Bauwens, Hoofd Bedrijfsbureau bij Aclagro, legt uit hoe deze samenwerking concreet verliep.

“Dit KWZI-project past in de doelstelling van het lokale bestuur en Aquafin om de waterkwaliteit van de Klijtebeek te verbeteren”, bevestigt Patricia Bauwens. “Om de zuiveringsinstallatie optimaal te laten functioneren, gaf de Vlaamse Milieumaatschappij de gemeente Heuvelland de opdracht om alle regenwater lokaal zoveel mogelijk af te koppelen van de rioleringsbuizen in de dorpskern en dit water af te voeren naar de Klijtebeek. Ook de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel maakte deel uit van dit plan.”

Dit KWZI-project past in de doelstelling van het lokale bestuur en Aquafin om de waterkwaliteit van de Klijtebeek te verbeteren.

Zes HDPE-putten

Voor de voorbereiding en uitwerking van dit project deden Patricia Bauwens en haar collega’s een beroep op de expertise van Collinet. “Hun team zorgde voor de opmaak van de uitvoeringstekeningen en de productie van zes HDPE-putten, waarvan drie stuks gemaakt zijn uit dubbelwandige buizen met een diameter van 1500 millimeter. Aanvullend konden we op Collinet rekenen voor de installatie van de overstortschuiven en wandafsluiters in de putten en voor de plaatsing van glasvezelversterkte roosters op de putten, inclusief de nodige ondersteuningen.”

Plug-and-play

Kristel Vanmolle, Sales Engineer bij Collinet, legt uit wat de troeven van deze putten zijn. “Een van de sterktes is de makkelijke inbouw van allerlei accessoires – zoals wandafsluiters, overstortschuiven en kleppen – in de putten, die zowel manueel als elektrisch aangestuurd kunnen worden. Bovendien zijn ze makkelijk toegankelijk voor onderhoud en toezicht. Als leverancier hadden we ook de mogelijkheid om de putten voor te bereiden in ons atelier en plug-and-play op de werf te leveren. Met een lichtgewicht uitvoering in HDPE konden we een snelle plaatsing garanderen, in samenwerking met Aclagro.”

Een van de sterktes is de makkelijke inbouw van allerlei accessoires in de putten, die zowel manueel als elektrisch aangestuurd kunnen worden.

Overstortschuiven en wandafsluiters

Zowel de overstortschuiven als wandafsluiters zullen binnenkort goed van pas komen, bevestigt Patricia Bauwens: “De overstortschuiven hebben als functie om medium stroomopwaarts op peil te houden. Via een eenvoudige draaibeweging kan de klant het gewenste peil instellen, waarbij overtollig water over de schuifplaat heen afgevoerd wordt naar het lager gelegen pand. Wandafsluiters dienen als afsluiter om (afval)water tijdelijk te blokkeren of door te laten.”

Deadline gehaald

“Eind juni 2023 werden de putten op de werf afgewerkt, met de plaatsing van GVK-roosters op de putten”, zegt Kristel Vanmolle. “De voorziene opleveringstermijn voor het bouwverlof van 2023 werd dus vlot gehaald. Dit is mede te danken aan de uitstekende samenwerking tussen de teams van Collinet en Aclagro!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details