Platform voor de bouw
Moderne keukens voor bewoners Luchtbal
Een van de nieuwe keukens in de Langblokken.

Moderne keukens voor bewoners Luchtbal

De appartementsgebouwen van Woonhaven in de Antwerpse wijk Luchtbal behoren tot de meest imposante realisaties op het vlak van sociale woningbouw in het derde kwart van vorige eeuw. Vandaag de dag dringen renovaties en moderniseringen zich op. Dat geldt ook voor de Langblokken, die onlangs niet alleen een energetische upgrade kregen, maar ook nieuwe keukens. Hiervoor stond EB Projects in.

De Langblokken – vier nagenoeg identieke, iconische appartementsgebouwen – dateren uit de jaren 50. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was er namelijk een groot gebrek aan woningen en de ideeën van de modernisten rond wonen boden de ideale oplossing om dit tekort op korte tijd weg te werken. Het concept van de Langblokken, een ontwerp van Hugo Van Kuyck, was dat van monumentale hoogbouw met een sociale mix van bewoners. De opzet van het bouwen in de hoogte was om zoveel mogelijk oppervlakte op de begane grond te vrijwaren, zodat deze kon worden ingericht als een groene recreatiezone.

Hedendaagse, functionele keukenkasten

De bestaande keukens waren in de jaren 50 ultramodern, maar de hedendaagse comforteisen liggen een pak hoger. Daarom omvatte de renovatie van de Langblokken ook de plaatsing van hedendaagse keukens. “We hebben 168 nieuwe keukens geleverd en geplaatst”, zegt Frank Geerts, afgevaardigd bestuurder bij EB Projects. “Het gaat om bovenkasten en onderkasten, met een uitsparing voor het fornuis. Dergelijk serieel maatwerk is onze specialiteit. Een tiental arbeiders in ons atelier en evenveel medewerkers in de gebouwen hebben
de klus geklaard.”

Recent voerde EB Projects een vergelijkbare opdracht uit in de nabijgelegen Venezuelatorens en een imposant stukje interieurwerk bij Flamingo Pet Products in Olen. Momenteel heeft het bedrijf uit Herentals verschillende projecten in uitvoering, waaronder het Stedelijk Lyceum op de Antwerpse Linkeroever (kastgehelen), woonzorgcentrum De Oude Melkerij in Gierle (vast meubilair) en jeugdcentrum Destelheide in Dworp (vast meubilair slaapblokken).    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details