Platform voor de bouw
Zonwering

Perfecte harmonie tussen zonwering en schaduwwerking

Aubry-Tubeke-DucoSun-Wing-zonwering_12
De geperforeerde vleugelvormige lamellen creëren ook een moderne urban look.

Tekst | DUCO

Beeld | DUCO

8 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het Tubeekse bedrijf Aubry Papier, dat gespecialiseerd is in het verkopen, versnijden en verwerken van verpakkingen en inlegvellen voor industrieel gebruik, besliste om zijn gevel uit te rusten met DucoSun Wing-zonwering. De geperforeerde vleugelvormige lamellen zorgen niet alleen voor een perfecte harmonie tussen zonwering en schaduwwerking, maar creëren ook een moderne urban look.

Aan de openingen in de panelen ging een specifiek onderzoek vooraf, in samenspraak met de betrokken onderaannemer.

De redenen om samen te werken met DUCO en de gevel te bekleden met de DucoSun Wing-zonwering waren talrijk. Enerzijds wilde Aubry Papier een betaalbare oplossing om de zon te weren. Anderzijds wilde het bedrijf tot een uniek design komen door een esthetisch effect te creëren dat het gebouw uniek maakt in zijn geheel. 

Steven Winderickx, architect bij BOFA Architects: “We hadden in het verleden reeds met dit lamellenprofiel van DUCO gewerkt en wisten dat we het mits aanpassingen van de ponsopeningen verder konden uitwerken. Bovendien was onze ervaring met DUCO op andere werven positief. Ze staan altijd klaar om een unieke oplossing uit te werken binnen aanvaardbare budgetten. Aan de openingen in de panelen ging een specifiek onderzoek vooraf, in samenspraak met de onderaannemer die de panelen van openingen voorzag. De grotere openingen werden tijdens dit vooronderzoek op ware grootte uitgewerkt. Via computersimulaties en maquettes werd dan een voorstel gemaakt en ingediend.”

Op ooghoogte geven de ponsgaten tevens meer doorkijk naar het landschap toe.

Licht- en schaduwspel

De DucoSun Wing-lamellen fungeren als zonwering, maar creëren tegelijkertijd ook lichtvlekken naar binnen toe. Hierdoor ontstaat een unieke zon- en schaduwwerking in het gebouw. Tegelijkertijd zorgen de lamellen ook voor de nodige discretie. Daarnaast ontstond een perfecte symbiose tussen de DucoSun Wing-lamellen en de rotspartij als sokkel onderaan het gebouw. Deze rotspartij versterkt op een brute manier ook de vormgeving van de ronde openingen. 

Er ontstond een perfecte symbiose tussen de lamellen en de rotspartij als sokkel onderaan het gebouw.

Vlotte samenwerking aan mooi project

Steven Winderickx: “De vergrote ponsgaten zorgen niet alleen voor een mooi lichtspel binnen in het gebouw. Op ooghoogte geven ze tevens meer doorkijk naar het landschap toe. In die zin gaat het hier om een vrij exclusief en uniek paneel dat de moderne look van het gebouw versterkt. Bovendien verliep de samenwerking met alle partijen zeer vlot. En als kers op de taart is de bouwheer zeer tevreden over het resultaat!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details