Platform voor de bouw
Producten

prado lanceert baanbrekende inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor

Naamloos-1

21 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een primeur in de internationale designwereld

Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee een primeur in de internationale designwereld. Door het samenvoegen van spot en sensor kunnen architecten met light + motion de ultieme vorm van rust creëren op het plafond. Bovendien bestaat het minimalistische ontwerp uit minder materiaal, wat dan weer een meerwaarde is voor de installateur. Extra mooi: prado’s innovatie is modulair en circulair. De onderdelen kunnen los van elkaar worden vervangen én gerecycleerd.

​Light + motion van prado is wereldwijd een primeur. Deze nieuwe, autonome lichtarmatuur werd immers voorzien van een geïntegreerde, onzichtbare PIR-sensor en beantwoordt zo perfect aan de missie van het Belgische designtechnologiebedrijf, namelijk het maken van slimme combinaties die dankzij hun doordachte eenvoud op het vlak van technologie en design rust brengen op het plafond en bij uitbreiding ook in het hele huis.

De minimalistische en modulaire innovatie dient zowel architecten als installateurs. Het uitgepuurde ontwerp wordt standaard vervaardigd in aluminium, maar is ook verkrijgbaar in andere versies en afwerkingen zoals messing. Door het samenvoegen van spot en sensor bestaat het nieuwste product van prado bovendien uit minder materiaal en kunnen de componenten los van elkaar worden vervangen.

Light + motion is eenvoudig te installeren (48V). Het relaiscontact zorgt bovendien voor een eenvoudige koppeling met een domotica- of ventilatiesysteem. De lichtsterkte gaat tot 800 lumen en dankzij de ‘masterslavefunctie’ kunnen verschillende apparaten makkelijk aangesloten worden. De inbouwspot is zowel instelbaar op het vlak van tijd als van lichtgevoeligheid en bewegingsgevoeligheid (warmtemassa).

Dat eenvoud niet eenvoudig is, weet prado als geen ander. Aan het verregaande uitpuren van technologische ontwerpen tot eindproducten die pragmatisch, logisch en energievriendelijk zijn in gebruik, gaat steeds een intensieve periode van research & development en een zeer gedetailleerde uitwerking vooraf.

light + ventilation

​Twee jaar geleden kwam prado op de markt met light + ventilation, een eerste innovatieve en esthetische oplossing die ventilatie verbergt in architecturale verlichting en zodoende rust op het plafond brengt. Het bracht de wereld van licht en ventilatie samen en creëerde zo een nieuwe productcategorie. Met de lancering van light + motion gaat het merk voort op hetzelfde elan. prado distantieert zich van de ‘smarthomebeweging’ en wil met de ultieme eenvoud in ontwerp en gebruik terug naar de essentie van het ‘natuurlijk wonen’. Bovendien zet het Belgische designtechnologiebedrijf sterk in op de circulariteit van zijn producten.

Praktisch

Light + motion is verkrijgbaar vanaf 299 euro excl. btw. De slimme armatuur is vanaf volgende maand te koop via prado.eu of bij een van de verdeelpunten. Later dit jaar wordt light + motion voorgesteld op Architect@Work in Rotterdam, Parijs, Berlijn en Frankfurt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details