Platform voor de bouw
Producten

Premuren worden steeds populairder

Tekst | FEBREDAL

Beeld | FEBREDAL

2 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Betonnen premuren, ook wel dubbele wanden genoemd, worden steeds populairder. Aannemers kiezen bewust voor premuren vanwege de efficiëntie, de tijdswinst en de verhoogde veiligheid op hun werven. Studiebureaus en architecten geven dan weer de voorkeur aan premuren vanwege hun creatieve mogelijkheden, gladde afwerking en conformiteit aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Premuren vormen een snelle en economische oplossing voor zo goed als elk type muur. Door enkele eenvoudige uitvoeringsregels te respecteren, kunnen wanden van een uitstekende kwaliteit gerealiseerd worden die op de werf slechts een minimale afwerking vergen. Premuren bestaan uit twee platen van industrieel glad gewapend beton, die met tralieliggers aan elkaar verbonden zijn. Op de werf worden de wandelementen volgens plan gemonteerd. De holle ruimte tussen de wanden wordt nadien volgestort met beton. Het resultaat is een monoliete wand met een gladde buitenzijde die in een mum van tijd klaar is.

Versnel uw werf

Weersomstandigheden hebben geen vat op het productie- en levertempo. Het integreren van inbouwelementen zoals vensters, deuren, deurlijsten, kabelbuizen en elektriciteitsdozen kan al in de fabriek. Dankzij een gedigitaliseerde ontwerpomgeving worden ontwerpfouten nog voor de productie gecorrigeerd, zodat ze het werfritme niet verstoren. Premuren zijn snel en eenvoudig te monteren. Wachten op uithardend beton om de bekisting weg te halen, behoort voortaan tot het verleden. De binnen- en buitenkant
hebben een bijzonder glad oppervlak. Op premuren is klassiek pleisterwerk niet nodig. De betonlook is uitermate geschikt om in het zicht te blijven. Waar gewenst kan je eenvoudig spuitpleister aanbrengen. 

Premuren zijn makkelijk te plaatsen en net daarom zijn ze toepasbaar voor alle doeleinden.

Polyvalent toepasbaar 

Premuren zijn makkelijk te plaatsen en net daarom zijn ze toepasbaar voor alle doeleinden. Ze worden gebruikt als kelderwand, lift- en trappenhuizen, binnen- en buitenwanden, scheidingsmuren en bij grote projecten (appartementen, kantoren, industriële gebouwen …), maar ook in de woningbouw. De toepassing van premuren is steeds vaker te zien bij kunstwerken: tunnels, schotwanden, parkeergarages … Het is zelfs mogelijk om waterzuiveringsstations, keerwanden en zwembaden te realiseren met premuren. 

Architecturale vrijheid

Omdat elk ontwerp zijn specifieke eisen heeft, worden premuren steeds op maat van de werf gemaakt. Dit zorgt voor een optimale flexibiliteit. De meest uiteenlopende uitsparingen zijn mogelijk en ook de inbouwdelen voor de afwerking kunnen vanaf de ontwerpfase voorzien worden. De excellente akoestische eigenschappen krijg je er gewoon bij. Het realiseren van gepersonaliseerde ontwerpen kan prijsgunstig, mede dankzij de doorgedreven automatisering. 

Veiligere werf

Het gebruik van premuren maakt van iedere werf een proper en overzichtelijk geheel. Er is geen nood meer aan extra ruimte voor stockage van bekistingen en wapeningen, wat heel wat meer bewegingsruimte biedt op de werf. De levering van premuren gebeurt just in time. De muren hebben alle nodige voorzieningen voor balustrades en schoren, zodat er veilig én snel kan worden gewerkt. Kortom: het gebruik van premuren brengt enkel voordelen met zich mee. Een volledig overzicht is terug te vinden op premuren.febredal.be.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details