Platform voor de bouw
Profielloze interieurbeglazing maximaliseert ruimtegevoel en lichtinval
Aan de betonnen trap is een glazen wand geïnstalleerd die als doorvalbeveiliging fungeert.

Profielloze interieurbeglazing maximaliseert ruimtegevoel en lichtinval

Zo koos de aannemer voor sobere materialen en grote glaspartijen om de transparantie en de vlakke structuur van de onderneming te benadrukken. Met Topglass uit Torhout vond Wyckaert een glasleverancier die dit concept tot in de puntjes uitwerkte. 

Het is met recht en reden dat Topglass zich een ‘glasbouwmeester’ noemt. Al 65 jaar creëert dit bedrijf glasconstructies die hun gelijke niet kennen. “Onze sterkte ligt in onze kennis en creativiteit”, aldus zaakvoerder Xavier Goethals. “Telkens weer zoeken we naar manieren om zo weinig mogelijk profielen te gebruiken, zodat de visuele uitstraling van glas ten volle tot zijn recht komt. Architecten en aannemers weten ons te vinden voor glazen balustrades, kantoorwanden, douchewanden, windschermen, deuren, spiegels … Ook Wyckaert doet een beroep op ons om in de eigen bouwprojecten de glazen elementen te realiseren. Tot hun grote tevredenheid blijkbaar, want we kregen de opdracht om alle glaselementen van de nieuwe hoofdzetel uit te werken.”

Om tot een optimale transparantie te komen, werden alle kantoren afgebakend met glaswanden.

Aandacht voor akoestiek

Om tot een optimale transparantie te komen, werden alle kantoren afgebakend met glaswanden. “Een goede akoestiek was daar van cruciaal belang”, aldus Xavier Goethals. “Daarom viel de keuze op high-privacybeglazing met een Rw-waarde van 40 dB. Om een maximum aan natuurlijk licht binnen te krijgen en over de volledige verdiepingen een gevoel van openheid te creëren, hebben we de profielen verzonken in het parket en het plafond geplaatst. Aan de betonnen trap installeerden we een glazen wand die fungeert als doorvalbeveiliging. Voorts plaatsten we een glasbalustrade die uitgeeft op deze trapopening. Deze trekt de lijn van openheid en rust door in de rest van het gebouw. Tot slot is er de grote pivoterende deur die de refter afsluit en tevens aansluit op een glasvin van de buitenbeglazing. In combinatie met de verdoken vloerveer resulteert dit in een pure uitstraling en een subtiele eyecatcher op het einde van de hal.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details