Platform voor de bouw
Renson, je ‘Solmate’ voor een lekker frisse woning

Renson, je ‘Solmate’ voor een lekker frisse woning

Eerste slimme screens zonder sensoren of domoticasysteem

Renson pakt als eerste fabrikant uit met een échte slimme sturing voor doekzonwering. En dat is goed nieuws voor wie ook voor een verbouwing of na-installatie van doekzonwering op zoek is naar automatisch gestuurde screens zonder daarvoor te moeten rekenen op een domoticasysteem of extra sensoren. Aan je voorkeuren als bewoner én de meest actuele cloud data heeft de slimme Renson ‘Solmate’ sturing genoeg om in combinatie met de Somfy TaHoma en Renson Connect app aan de slag te kunnen. Het resultaat? Op warme dagen kom je steeds thuis in een lekker frisse woning, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt.

Gelukkig kom je dankzij slimme screens altijd thuis in een frisse woning.

Te warm in huis? 5 tips om je woning koel te houden:

Is het op warme dagen niet uit te houden van de warmte op kantoor? Op de trein? Of in de klas? Gelukkig hoef je thuis niet hetzelfde lot te ondergaan. Als je het slim aanpakt, kom je ook op de warmste dagen telkens thuis in een lekker frisse woning … met enkele kleine ingrepen, een paar goeie gewoontes of tegenwoordig zelfs zonder dat je daar omkijken naar hebt. 5 duurzame en energievriendelijke tips:  

1 Overdag ramen en deuren dicht
Kondigt er zich een warme of hete dag aan? Hou dan je woning overdag zoveel mogelijk gesloten. Ramen en deuren dicht, dus: van ‘s morgens vroeg tot het ‘s avonds afkoelt. Het laatste wat je nodig hebt, is een bries hete lucht die je woning binnenwaait en de binnentemperatuur doet oplopen.

2 Hou de zon buiten
Ook een absolute aanrader op warme (lees: zonnige) dagen: zorg ervoor dat de zon niet rechtstreeks op je ramen kan schijnen. Strategisch geplaatste bomen of struiken, een dakoversteek of luifel, schuifpanelen of screens: stuk voor stuk voorkomen ze dat zonnestralen door het glas priemen en zo een serre-effecct creëren in je woning. Binnenzonwering zoals gordijnen en ‘stores’ heeft helaas niet hetzelfde effect, want dan is het kwaad al geschied. En krijg die warmte dan maar eens terug buiten in een goed geïsoleerd en luchtdicht gebouwde woning!

3 Screens neer, de hele dag
Heb je screens? Of overweeg je die? Haal daar dan het maximum uit en laat die op zonnige dagen sowieso de hele dag naar beneden. Maak er ‘s morgens bij vertrek een gewoonte van om die neer te laten. Net zo met rolluiken, al zitten thuisblijvers dan wel de hele dag in het donker terwijl je met screens wel nog het zicht naar buiten behoudt.

4 Slimme screens: automatisch voor je geregeld
Nog makkelijker wordt het als je naar je zonwering helemaal geen omkijken meer hebt. ‘Slimme screens’ worden automatisch aangestuurd op basis van je voorkeuren en de meest actuele cloud data. Zonder sensoren en zonder domoticasysteem …  Een app met slimme sturing zoals de ‘Renson Solmate’ volstaat om zo zelfs bij renovatie of na-installatie je screens slim te kunnen aansturen.

5 Haal koele nachtlucht binnen
Ramen openen? Dat is pas verstandig van zodra het ‘s avonds buiten koeler wordt dan binnen! Is dat het geval, ga dan ineens ‘all the way’: 2 tegenoverliggende ramen of een raam op elke verdieping openen (samen met alle tussendeuren) werkt het best om zoveel mogelijk koele nachtlucht binnen te halen. Die koelte hoopt zich op in de bouwmaterialen van je woning en wordt ‘s anderendaags terug afgegeven, waardoor het dan binnen minder snel terug opwarmt. Heb je geen veilig gevoel bij een open raam? Of wil je geen vervelend gezoem van insecten ‘s nachts? Dan kan je inbraakveilige raamroosters met geïntegreerd muggengaas laten inbouwen. Interessant voor wie toch overweegt om z’n ramen te vervangen.

En wat met airco?
Ook tijdens een hittegolf kom je met deze 5 tips al een eind ver, al zal je het dan binnenshuis zonder airco nooit tot 20° kunnen afkoelen. Vraag is ook of dat nog überhaupt aangenaam en gezond is? Voor piekmomenten in de hoogzomer kan die zeker dienen, maar wie z’n woning met deze ingrepen duurzaam en energiezuinig koelt, zorgt er voor dat een airco een pak minder overuren moet draaien. Gewoon door te voorkomen in plaats van te genezen doe je jezelf én de natuur op die manier al een groot plezier met een lagere energiefactuur en een kleinere ecologische voetafdruk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details