Platform voor de bouw
Jaarboek

Slimme sloten: van huisdeur tot kantoor

SALTO Systems maakt intuïtieve toegangssystemen voor bedrijven en particulieren.

Tekst | uwtekst.be

Beeld | SALTO Systems

10 januari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

“Heb jij mijn sleutels gezien?” Of: “Waar heb ik mijn sleutels gelegd?” Het zijn zinnetjes die iedereen ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Als het aan SALTO Systems ligt, zijn ze voorgoed verleden tijd. Deze gereputeerde onderneming produceert al twintig jaar slimme, sleutelloze toepassingen voor bedrijven, organisaties en overheden, maar ook voor woningen.

Met een slim slot verleen je bezoekers toegang voor een beperkte periode.

SALTO Systems maakt toegangssystemen – bekabeld of met batterijen – die verbonden zijn met een lokale server of de cloud. Je opent de deur met een badge, je smartphone of een code. En dankzij het achterliggende softwaresysteem zie je precies wie wanneer is binnengekomen en buitengegaan. Je weet op elk moment wie aanwezig is in het gebouw – belangrijk bij brandoefeningen en -alarmen. En je kunt mensen toegang verlenen of weigeren op bepaalde tijdstippen. Met elektronische deur-beslagen, wandlezers, lockersloten en hangsloten kan SALTO Systems elke deur of toegang op een makkelijke en slimme manier beveiligen. 

SALTO Systems zorgt voor gecontroleerde toegang in coworkingplekken en Airbnb-vakantiewoningen.

Coworkingplekken en Airbnb’s

Bij SALTO draait alles rond intuïtief, veilig en gecontroleerd toegangsbeheer. Veel bedrijven en overheden gebruiken de SALTO-toegangssystemen al. De onderneming is ook actief in scholen, zorg-instellingen, vakantieparken en hotels. De laatste tien jaar kwamen er nieuwe specifieke toepassingen bij. Eric Beling, Marketing & Business Developer: “Overal vind je nu coworking- en flexplekken. Met SALTO Systems kunnen ze hun leden of zaalhuurders makkelijk toegang geven op bepaalde tijdstippen, en zelfs op meerdere locaties als ze verschillende vestigingen hebben. En via een link tussen onze software en hun facturatie-systemen sturen ze meteen de rekening voor het gebruik. Door het succes van Airbnb zochten ook veel particuliere verhuurders een makkelijke manier om hun kamers af te sluiten en te openen. Zo hoefden ze niet elke keer aanwezig te zijn met de sleutel. Via een slim slot geven ze hun gasten toegangsrechten voor een beperkte periode en komt er geen sleutel meer aan te pas.”

Deuren openen kan met behulp van een badge, code of smartphone.

Smartphone wordt sleutel

Voor sommige omgevingen is de badge een blijver. Denk aan de zorgsector, waar ze wordt gebruikt als sleutel, betaalmiddel, identificatie en voor de tijdregistratie. Toch maakt die badge stilaan plaats voor een andere tool. Eric Beling: “Smartphones worden steeds belangrijker. We betalen en bankieren ermee, we sturen er onze verlichting en verwarming mee aan, onze covidcertificaten staan erop … Je smartphone opent nu ook letterlijk deuren, via onze app. Zowel op je werk als bij je thuis. Komt de schoonmaker bijvoorbeeld langs en ben je niet thuis? Dan kun je de deur vanop afstand openen. Wie zo’n slim slot wel ziet zitten, hoeft niet bang te zijn van breekwerk. Een nieuwe cilinder volstaat meestal. Download de app op je telefoon en je bent er klaar voor.”

De hangsloten van SALTO houden zelfs stand in de extreemste omgevingen en bij misbruik.

Van start-up naar marktleider 

De roots van SALTO Systems liggen in Spanje. Exact twintig jaar geleden waagden enkele ingenieurs en verkoopspecialisten hun kans met een start-up in elektronische deursystemen. De founding fathers zijn nog altijd actief. Hun start-up groeide in die twee decennia uit tot wereldwijde marktleider, die actief is in negentig landen en over veertig kantoren beschikt, waaronder een vestiging in Brussel. Met de overnames van Clay (cloudtoepassingen), Conlan (keypads), Danalock (slimme sloten voor thuis) en Gantner (contactloze RFID/NFC-locker solutions) breidde de expertise van SALTO Systems verder uit. 40 miljoen mensen
gebruiken intussen SALTO-producten – op school, op het werk, op vakantie en thuis.   

Danalock is het onzichtbare slimme deurslot voor woningen.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details