Platform voor de bouw
Spectrum, Brussel | Vlaggenschip met doeltreffende functiemix langs Kleine Ring

Spectrum, Brussel | Vlaggenschip met doeltreffende functiemix langs Kleine Ring

Een uitstekende ligging, een betoverende architectuur, geavanceerde technologieën op het vlak van energie-efficiëntie, een stijlvol design dat elegantie en raffinement uitstraalt …: Spectrum heeft alles om een icoon te worden binnen de befaamde vijfhoek van Brussel. Deze ravissante verschijning kwam in de plaats van een uitgeleefd kantoorgebouw dat doorheen de jaren vervelde tot een zielloze betonnen mastodont. “Een locatie als deze, langs de belangrijkste verkeersader van onze hoofdstad, verdient beter. Veel beter”, benadrukt bouwheer Ghelamco.

Het historisch centrum, het Europees Parlement, de Europese Commissie, het federale parlement, het Vlaamse parlement, de hoofdkwartieren van diverse multinationals, ambassades, lobbygroeperingen …: net als het metrostation van Madou en talloze winkels, cafés en restaurants bevinden deze Brusselse hotspots zich op wandelafstand van het kersverse Spectrum-gebouw. “Bij de ontwikkeling van nieuwe kantoren is mobiliteit een van de sleutelaspecten”, weet Wietse Slock, projectleider bij Ghelamco. “Wat dat betreft, haalt
Spectrum alvast de grootste onderscheiding!”

img_0661a-kopieren

In Spectrum wordt aan een stevig tempo gewerkt en intens geleefd.

 

Het beste van beide werelden

In Spectrum wordt aan een stevig tempo gewerkt en intens geleefd. Boven de gelijkvloerse inkomzone langs de Kleine Ring prijken tien verdiepingen, die stuk voor stuk kwalitatieve kantoorfaciliteiten huisvesten (circa 17.000 m²). Tel daar nog eens drie ondergrondse parkeerniveaus en 22 wooneenheden aan de achterzijde van het complex bij en je weet dat je niet zomaar te maken hebt met een alledaags ‘kantoorgebouw’. “In deze 21ste eeuw vragen zowel werkgevers als werknemers meer dan een doordeweekse ‘werkplek’. Ze hebben nood aan een omgeving die hen stimuleert en uitdaagt. Comfort en optimaal ruimtegebruik zijn dan ook cruciaal. Verdiepingshoge glaspartijen bieden al wie er werkt de nodige dosis licht en lucht. Dat het gebouw eveneens plaats biedt aan kwalitatieve woningen, is een bijzondere troef. Er was in deze buurt immers een schrijnend gebrek aan nieuwbouwappartementen, dus bij deze is die prangende behoefte ingevuld. De woonoppervlakte (circa 2.000 m²) is verspreid over zes bouwlagen, inclusief een eigen inkomhal. Spectrum biedt het beste van beide werelden zonder dat de woon- en de werkomgeving in elkaars vaarwater terechtkomen.”     

img_0611a-kopieren

Dankzij zijn unieke architectuur en majestueuze gordijngevel is Spectrum letterlijk en figuurlijk een vlaggenschip langs de Kleine Ring.

 

Duurzaam icoon

Dankzij zijn unieke architectuur en majestueuze gordijngevel is Spectrum letterlijk en figuurlijk een vlaggenschip langs de Kleine Ring. De opvallende façade – een uitspringende staalstructuur met een dubbele glazen huid – geeft het geheel een unieke aanblik. “En dat zonder afbreuk te doen aan de energie-efficiëntie! In combinatie met de doorgedreven isolatie, efficiënte warmterecuperatie en een prima luchtdichtheid zorgen individuele warmteregelaars, ledverlichting, een energiemonitoringsysteem, regenwaterrecuperatie, een overvloedige natuurlijke lichtinval en een uitmuntende akoestiek voor een maximaal woon- en werkcomfort en een dito energie- en kostenbesparing. Spectrum is op vele vlakken zijn tijd vooruit
en kreeg dan ook een BREEAM Excellent-certificaat. De symbiose tussen wonen en werken in de stad, die vorm krijgt in één inspirerend project, maakt komaf met het kwalijke verleden van de ‘office ghettos’. Alleen het beste is goed genoeg voor deze toprealisatie!”
    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details