Platform voor de bouw
YUST, Berchem | Designhaard fungeert als pronkstuk in inkomhal

YUST, Berchem | Designhaard fungeert als pronkstuk in inkomhal

Niets gezelliger dan samen rond een vuurtje gaan zitten en wegdromen bij het zicht van de op-en-neer dansende vlammen. Dat beseft ook Gands, en dus liet het in de inkomhal van het kersverse YUST-complex een open gashaard installeren. Een kolfje naar de hand van AMA Haarden uit Kapellen, dat van complexe maatwerkprojecten zijn corebusiness heeft gemaakt. “AMA Haarden staat dan ook voor ‘Antwerp Made Architectural fireplaces’”, klinkt het.

Het YUST-project blinkt uit door de sterke focus op sociale interactie en gemeenschappelijke voorzieningen. Wie het geluk heeft om in een van de 97 hippe, compacte en betaalbare all-inlofts te wonen, kan niet alleen terecht in de lounge-, coworking- en community spaces, maar kan zich ook met buren of vrienden naar de inkomhal begeven, waar iedereen naar hartenlust kan samentroepen rond de Focus-designhaard. “Geen beter decor voor een fijne babbel, een aperitief of een beetje ontspanning”, weten Cees Kelderman en Kim Mertens, zaakvoerders van AMA Haarden.

Gemoedelijk klimaat

De Antwerpse haardenspecialist plaatste in het YUST-complex een Magma Focus-haard met gedempt rookkanaal van het merk Focus. Deze creëert – letterlijk en figuurlijk – een gemoedelijk klimaat in de inkomhal. “Gebruiksgemak en brandveiligheid primeerden in dit project, waardoor een gashaard de meest voor de hand liggende keuze was. Bovendien zijn gashaarden tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van echt brandend houtvuur. De haard moest wel open zijn om een zo realistisch mogelijk beeld te creëren, ook al vraagt een open verbrandingssysteem wel wat meer aandacht bij installatie. Het vereist immers rookgasventilators (om geen onderdruk te creëren) en al dan niet geautomatiseerde zuurstoftoevoerkleppen, waarvan het geluid ook nog eens tot een minimum gereduceerd moet worden. Genieten van een haard doe je namelijk in stilte! Dit zijn stuk voor stuk uitdagingen die ons team dagelijks met het grootste plezier aangaat”, vertelt Cees Kelderman.

Uitdagend maatwerk

Als expert in gas- en houthaarden spitst AMA Haarden zich voornamelijk toe op uitdagend maatwerk en complexe installaties. “Dat maakt onze job zeer boeiend. Ons team bestaat uitsluitend uit gekwali-ficeerde specialisten, die elk project tot een goed einde kunnen brengen. We beschikken over een eigen staalatelier en hebben technische tekenaars in huis die – in overeenstemming met het architecturale concept – 2D- en 3D-ontwerpen maken op basis van de wensen en behoeften van de klant. Voorts verlenen ze advies aan architecten en interieurarchitecten, zodat ze hun ontwerp kunnen aanpassen in functie van een correcte plaatsing van de haarden.”

In lijn met bedrijfsfilosofie

AMA Haarden is een gerenommeerd bedrijf dat regelmatig wordt ingeschakeld door bouwpromotoren, horeca-inrichters, villabouwers, buitenlandse projectontwikkelaars … “Wij willen bewust niet de grootste haardenspecialist zijn omdat we afwerking en service zeer hoog in het vaandel dragen en flexibel willen kunnen inspelen op de wensen van de klant”, zegt Cees Kelderman. “YUST is een zeer mooie referentie die perfect aansluit bij onze eigen bedrijfsfilosofie, meer bepaald de vele troeven van haarden optimaal uitspelen en zo een positieve bijdrage leveren aan de beleving in en de uitstraling van bijzondere leefruimtes.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details