Platform voor de bouw
Altez levert kantoor en loods in sneltempo op
De gevel bestaat uit aluminiumlamellen en sandwichpanelen. (Beeld: Karel Waignein)

Altez levert kantoor en loods in sneltempo op

Toen de gebouwen van David Renovatiewerken in Pervijze te klein werden, konden ze een perceel bemachtigen op de site van een voormalige suikerfabriek in Veurne. Het bedrijf – dat naast renovatiewerken ook zwembaden en -vijvers aanlegt – vond in Altez de geknipte aannemer om zijn nieuwe loods met kantoorvolume te realiseren, met de twee kantoorhonden als extra aandachtspunt.

De zwarte stalen trap is de eyecatcher van het gebouw.

Nadat David Renovatiewerken begin 2022 contact opnam met Altez voor de bouw van een nieuwe loods met kantoorruimte ging de bal snel aan het rollen. Het ontwerp van architectenbureau Vanbecelaere-Hauspie uit Veurne was al opgemaakt en bestond uit een ruime loods van 87 meter lang en 30 meter breed, met een kantoorvolume van 500 m². Dit laatste telt twee bouwlagen, met een zonnig terras op de eerste verdieping en een oversteek. Het contrast tussen de betonnen loods en het elegante kantoorvolume in antracietkleurig staal, gecombineerd met een in- en uitsprong van het gebouw, creëert een interessant geheel.

Een lichtstraat garandeert een maximale lichtinval. (Beeld: Karel Waignein)

Een spel van lijnen

Arne Colpaert, salesmanager bij Altez, vertelt: “Het kantoorvolume is opgetrokken in een staalstructuur en metalen sandwichpanelen. De oversteek en de uitsprong aan de voor- en langsgevel van het gebouw vormden een bouwtechnische uitdaging. Belangrijk hierbij was dat de onderzijde en aansluitingen esthetisch mooi moesten worden afgewerkt. De eyecatcher is de stalen draaitrap die toegang geeft tot het kantoor, al is er achteraan ook een rechte trap met gesloten tredes en opstaande randen geplaatst. Zo kunnen de honden van de zaakvoerders via het terras makkelijk en veilig de ruime tuin bereiken. Er is echt aan alles gedacht.” 

Een leuk detail zijn de terugkerende verticale lijnen. Zo zijn voor de imposante raampartijen antracietkleurige aluminiumlamellen geplaatst. Die lijnen zijn doorgetrokken in de balustrades van het terras. De verticale lamellen fungeren als zonwering, maar garanderen tegelijk voldoende lichtinval in het kantoor en dragen bij aan de uitstraling van het gebouw en het bedrijf. 

De loods van David Renovatiewerken bestaat uit betonnen kolommen, liggers en prefabbetonpanelen. Een brede lichtstraat garandeert een maximale lichtinval in de loods van 2.600 m². Naast en achter het gebouw stond Altez ook in voor de volledige buitenverharding, waar extra bouwmaterialen kunnen worden opgeslagen en parkeergelegenheid voorzien is voor het hele team.

De staalstructuur van het kantoorvolume contrasteert met het prefabbeton.

Snelle oplevering

Altez Construction Group richtte zich bij zijn ontstaan in 1990 vooral op agrarische gebouwen. Vandaag maken industriegebouwen het grootste deel uit van hun realisaties. De voorbije jaren breidden ze hun productie – naast staalstructuren en prefabbetonwanden – ook uit naar betonkolommen. Door de hele productie in goede banen te leiden, kunnen ze de kwaliteit van hun bouwprojecten garanderen en de planning zelf in de hand houden. Tussen de aanvraag en oplevering van de loods en het kantoorvolume van David Renovatiewerken zat bijvoorbeeld slechts een jaar tijd. In februari 2022 werd de overeenkomst afgesloten en in maart 2023 nam het team van David Renovatiewerken zijn intrek in het pand.

Arne Colpaert: “Essentieel voor die snelle oplevering was het goede contact met de klant. Open, transparante communicatie: dat past bij ons. In totaal hebben we op deze site een oppervlakte van 6.600 m² gerealiseerd, waarvan 2.600 m² wind- en waterdicht gebouw. De ruimte die het bedrijf op zijn vorige locatie tekort had, heeft het vandaag in overvloed.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details