Platform voor de bouw
Aluminium gevelbekleding met net dat tikkeltje meer
Paralline is herkenbaar aan de parallel lopende lijnen.

Aluminium gevelbekleding met net dat tikkeltje meer

Wil je als architect of installateur van ramen en deuren de woning van je klanten net dat tikkeltje meer geven? Paralline van Reynaers Aluminium koppelt esthetiek aan een modern, strak design en duurzaamheid. Je herkent de gevelbekleding meteen aan de parallel lopende lijnen. Ze sluit mooi aan op alle raam- en deursystemen van Reynaers Aluminium. Zo heb je alles in handen om een volledige woning origineel en stijlvol te bekleden of een in het oog springende accentmuur toe te voegen.

Paralline tilt het uitzicht van woningen naar een hoger niveau.

“Met Paralline ga je voor een single design-look”, zegt Stephanie Gross, marketing manager van Reynaers Aluminium. “Paralline sluit mooi en naadloos aan op al onze raam- en deursystemen. Zo kun je alle buitenschrijnwerk aan een woning er mooi hetzelfde laten uitzien, zelfs als je slechts een deel van een gevel bekleedt en die accentmuur aansluit op bestaande ramen en deuren. Om die naadloze aansluiting te realiseren, ontwikkelden we speciale hoekprofielen. Zo loopt het strakke design door zonder onderbrekingen.”

Bekleding voor buiten en binnen

“Voordeuren, inspringende ramen, muren die van binnen naar buiten doorlopen: je kunt alle gevelelementen bekleden met Paralline. Zo geef je een nieuwbouw een unieke esthetische toets en een bestaande woning een mooi en interessant contrast tussen oud en nieuw. Op ramen en deuren kun je Paralline ook gebruiken als zonwering of om het zicht van buiten naar binnen te beperken.”

Originele bekleding van een voordeur dankzij Paralline.

Vijf designs, eindeloze mogelijkheden

Paralline is verkrijgbaar in vijf designvarianten: vier verticale en één horizontale variant. Het gaat om een verticaal U-profiel van 30 mm, verticale blokprofielen van 20, 30 en 70 mm en een horizontaal blokprofiel van 20 mm. Je kunt ze onderling combineren en afwisselen met vlakke aluminium platen. Subtiel of opvallend variëren op het vlak van diepte, verschillende stijlen combineren, kleuren afwisselen: het kan allemaal. Voor extra creativiteit kun je ook elk latje in een andere RAL-kleur laten afwerken of ledstrips integreren in de bekleding. Elk profiel is verkrijgbaar in gepoederlakte en geanodiseerde afwerkingen, wat resulteert in een finishing touch op maat.

Gemakkelijk te plaatsen

“Bij de ontwikkeling van Paralline hebben we ook aan het installatiegemak gedacht”, gaat technisch manager Kurt Van Den Bergh verder. “Je kunt het systeem prefab in je atelier assembleren. Zo gaat de installatie bij de eindklant nog sneller. Dankzij de slimme onderconstructie met clips klik je de profielen op het achterpaneel. Zo kan een installateur, die door ons is opgeleid om het systeem te plaatsen, alles afwerken en ook perfect uitlijnen.”

Duurzaam en circulair

Kurt Van Den Bergh: “Wie op zoek is naar duurzame gevelbekleding, zit met Paralline goed. Achter de aluminium profielen kun je een isolatielaag plaatsen om de energieprestaties van de woning verder te optimaliseren. De geperforeerde ventilatieprofielen maken dat de gevel optimaal wordt geventileerd. Bovendien is Paralline een circulaire geveloplossing: dankzij het montagesysteem kun je de bekleding gemakkelijk demonteren. De panelen vergen ook heel weinig onderhoud en gaan levenslang mee.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details