Platform voor de bouw
Jaarboek

Bewegwijzering met creatieve meerwaarde

°van-der-valk-(1)
Signburo nam in het Van der Valk Hotel in Gent de volledige binnenbewegwijzering voor zijn rekening.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Signburo, Karen Devriese

21 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Nood aan ervaring, expertise en een creatieve en kwalitatieve oplossing op het vlak van signalisatie? Dan ben je bij Signburo aan het juiste adres! Deze Hasseltse specialist spitst zich al jaren toe op wayfinding, architecturale bewegwijzering en visuele communicatie, wat resulteerde in een referentielijst die al even mooi als indrukwekkend is. “Vooral met complexe, uitdagende realisaties die een stuk verder gaan dan de gebruikelijke standaardoplossingen maken we een wezenlijk verschil”, benadrukt zaakvoerder Johan Lambrechts.

Signburo is een begrip in de Healthcare- en Corporate-sector. De onderneming wordt dan ook vaak geconsulteerd voor de optimalisatie van de wayfinding en de installatie van architecturale bewegwijzering in zorg- en bedrijfsgebouwen. Daarnaast voert Signburo ook geregeld signalisatieprojecten uit in scholen, residentiële complexen, openbare gebouwen enzovoort. Johan Lambrechts: “Klanten kloppen al jaren bij ons aan om twee hoofdredenen: ofwel hebben ze een wayfindingprobleem en lopen ze dus hopeloos verloren, ofwel dromen ze van esthetische, originele en kwalitatieve bewegwijzering. Niet zomaar de dertien-in-een-dozijnoplossingen die je overal ziet, maar een creatief signalisatie-concept op maat, waarbij we conform het ‘less is more’-principe – lees: de juiste info op de juiste plaats – op zoek gaan naar een ideaal evenwicht tussen wayshowing en branded communication.”

De mogelijkheden zijn legio

Een kwalitatieve bewegwijzering is allerminst een overbodige luxe, weet Johan Lambrechts uit ervaring. “Ze zorgt ervoor dat iedereen vlot zijn weg vindt, laat een professionele en betrouwbare indruk na, verlaagt de onderhoudskosten, verhoogt de productiviteit van werknemers … Om alles tot in detail op punt te kunnen stellen, voeren we eerst een wayfindingstudie uit. Daarbij gaan we op zoek naar de beste manier om mensen van punt A naar punt B te verwijzen, rekening houdend met de manier waarop ze in een vreemde omgeving navigeren en architectuur ervaren, de wensen, eisen en/of restricties van de klant, de aard van de organisatie, de structuur van het gebouw, de gebruikerstypes enzovoort. Nadien nemen we ook de grafische vormgeving onder de loep. De mogelijkheden zijn legio: klassieke signalisatiebordjes, print op diverse ondergronden, iconografie, 3D-elementen … Vooral met complexe, uitdagende realisaties die een stuk verder gaan dan de gebruikelijke standaardoplossingen maken we een wezenlijk verschil. Dat bewijzen volgende recente referenties.”

Van der Valk Hotel, Gent

Signburo nam hier de volledige binnenbewegwijzering voor zijn rekening: van de standaard veiligheidssignalisatie tot het grote logo op de gebogen wand aan de receptie, prints op doeken in de vergaderzalen (ter illustratie van de naam van de zaal), richtingsaanduidingen, reliëfletters … “De algemene bewegwijzering oogt er erg fraai doordat we gespeeld hebben met een printwatermerk, toon op toon”, aldus Johan Lambrechts.

Trade Mart Brussels, Brussel

In een van de grootste retailomgevingen van België stelde Signburo de wayfinding op punt. “We hebben het bestaande concept bijgestuurd en een nieuwe look-and-feel bepaald voor de bewegwijzering. Deze laatste wordt nu in fases geïmplementeerd”, legt Johan Lambrechts uit.

Basisschool Picpussen, Tongeren

Voor basisschool Picpussen ontwierp Signburo een leuke, speelse beweg-wijzering op maat van de gebruikers. De signalisatie-elementen doen denken aan typische krijtborden.   

SBB Accountants en Adviseurs

Deze groep met kantoren in heel België friste onlangs zijn huisstijl op. “Wij hebben voor hen een volledig handboek gemaakt dat alle mogelijke bewegwijzeringselementen omvat, in lijn met de nieuwe huisstijl”, licht Johan Lambrechts toe. “Dit gaat van discretiefolies op glas en standaard-bewegwijzering over custom folderhouders tot lichtreclames en totems.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details