Platform voor de bouw
Bijna 100 jaar ervaring als totaaloplossing voor professionele keukens
De verschillende keukenonderdelen werden tot op de millimeter nauwkeurig uitgetekend en geproduceerd om perfectie na te streven.

Bijna 100 jaar ervaring als totaaloplossing voor professionele keukens

Het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis op de Warandeberg in Brussel is piekfijn uitgerust. Zowel voor de professionele grootkeuken als voor de verschillende foodcorners werd een beroep gedaan op het internationale keukenbedrijf Metos.

“De opdracht werd aan Metos toevertrouwd dankzij de toonaangevende kwaliteit, het rendement, de prijs van onze producten en de goede reputatie van onze onderneming.” Vertelt projectleider Younes Tassi. Metos, opgericht in 1922, beschikt over alle expertise en vakkennis als producent en plaatser van professionele keukenapparatuur en meubilair. Met 750 medewerkers is de onder-neming marktleider in de Benelux, de Scandinavische en de Baltische landen. Dankzij zijn knowhow en brede productgamma kan Metos zowel aan individuele apparatuurbehoeften voldoen als veeleisende keukenprojecten uitvoeren.

Sfeerbeeld van de gloednieuwe fresh corner in het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis.

Afval wordt meststof

“Voor dit specifieke project ontwierp en realiseerde Metos een professionele grootkeuken met coffee corner, sweet corner, hot corner en fresh corner, gesitueerd op de verschillende niveaus van het restaurant. De productie-keuken bevindt zich op niveau -1 en op andere verdiepingen zijn een aantal kleinere productiekeukens voor onder meer de directie en de organisatie van evenementen ingericht”, zegt technisch-commercieel verantwoordelijke Wendy Coeurderoy. “We hebben ook een systeem geïnstalleerd dat ons in staat stelt voedselafval om te zetten in meststof. Hiermee kunnen we met 100 kg organisch afval ongeveer 10 kg meststof produceren. Wij proberen dit systeem in al onze projecten te bevorderen om de CO2-uitstoot ten gevolge van het vervoer van afval zoveel mogelijk te beperken.”

Perfectie

“De grootste uitdaging in dit project was de complexe vorm”, aldus Younes Tassi. “Alle lijnen waren gebogen, terwijl het toch niet om een ovaal of cirkel ging. De verschillende keukenonderdelen werden daarom tot op de millimeter nauwkeurig uitgetekend en geproduceerd om perfectie na te streven. Maar ook op de werf restte er nog veel werk om de verbindingslijnen tussen de verschillende onderdelen onzichtbaar weg te werken. Het was een grote opdracht, maar uiteindelijk is iedereen heel erg tevreden met het resultaat. En dat is het enige wat telt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details