Platform voor de bouw
Een glasgroep in volle ontwikkeling
SolVer Solutions installeerde het glas voor de liftkokers en alle balustrades in Brucity, het nieuwe administratieve gebouw van Stad Brussel.

Een glasgroep in volle ontwikkeling

Het verhaal van SolVer Solutions begon in 2013. Oprichter Gerhard Lugtigheid startte in zijn kelder. Sindsdien bouwde hij de glasgroothandel uit tot een onderneming met 25 medewerkers. Bovendien verdubbelde het bedrijf uit Sint-Stevens-Woluwe de afgelopen twee jaar zijn omzet.

SolVer Solutions distribueert glas in België, Nederland en Luxemburg met een eigen vloot van vijftien vrachtwagens. Daarnaast heeft het bedrijf ook installateurs op de baan én eigen productieateliers. 

Flexibele oplossingen op maat

Gerhard Lugtigheid: “Onze klanten zijn voornamelijk verwerkers en plaatsers van glas, zoals aluminium- en staalbedrijven, maar ook regionale glashandels. Voor hen vinden we altijd een oplossing op maat. We willen namelijk flexibel kunnen inspelen op lastminuteveranderingen. We kunnen dat omdat we een Europees netwerk van producenten hebben, de logistieke uitdagingen perfect aankunnen en ook in moeilijke tijden goede prijzen, kwaliteit en levertijden bieden.”

In Luxemburg plaatste SolVer Solutions het glas voor alle kantoorruimtes en balustrades in een nieuw woonwerkgebied op een oude mijnsite.

Strategische overnames, complementaire diensten

Om dit te kunnen blijven doen, nam SolVer Solutions vorig jaar Econglas over, een regionale handel in interieurglas. Daarmee breidde het bedrijf zijn productgamma uit en positioneerde het zich dichter bij de particulier en de regionale aannemer. Dit jaar realiseerde Gerhard Lugtigheid een tweede overname. “Met vitreries Landrieux-Leclercq kochten we opnieuw een stuk productie, deze keer voor omvangrijkere b2b-projecten. Bovendien beschikken we nu over de juiste machinerie om zelf grotere glasoppervlakken te plaatsen. Dankzij deze overname kunnen we voortaan een heel compleet en complementair dienstengamma aanbieden.”

Gamma verder uitgebreid

Deze nieuwe overname kadert in de ambitie om van SolVer Solutions een echte glasgroep te maken die alle glasgerelateerde elementen zoveel mogelijk in eigen huis heeft en die zo alle marktsegmenten goed kan bedienen. “In dat kader hebben we ons gamma ook verder uitgebreid naar profielen voor balkonhekken en deurbeslag. Ook die leveren en plaatsen we ondertussen zelf. Zo installeerden we bijvoorbeeld het glas voor de liftkokers en alle balustrades in Brucity, het nieuwe administratieve gebouw van Stad Brussel. In Luxemburg plaatsten we dan weer het glas voor alle kantoorruimtes en balustrades in een nieuw woonwerkgebied op een oude mijnsite”, besluit Gerhard Lugtigheid.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details