Platform voor de bouw
“Een getrainde medewerker is er twee waard”

“Een getrainde medewerker is er twee waard”

Wie materieel en menselijk leed wil voorkomen, beperkt zijn brandpreventie beter niet tot een uitgeschreven procedure die ergens in de kast ligt. Een training over wat te doen in geval van calamiteiten zou in elk bedrijf standaard op de agenda van elke werknemer moeten staan. Wie een partner zoekt die daarbij kan helpen, kan best eens aankloppen bij NOA Trainings, dat gevestigd is in Turnhout en Houthalen.

NOA Trainings

Het is niet voor niks dat het KB van 28/03/2014 bedrijven verplicht om preventieve maatregelen te nemen in geval er brand uitbreekt. “Juist reageren kan veel materiële schade voorkomen én levens redden”, vertelt CEO Ingrid Nys. “Het volstaat niet om een noodplan op te stellen, het moet ook daadwerkelijk ingeoefend worden. Wie verwittigt wie? Wie drukt op de alarmknop? Weet iedereen waar de (nood)uitgangen zich bevinden? Wanneer moeten de hulpdiensten gebeld worden? Wie is er aanwezig in het gebouw? Hoe kan iedereen zo snel mogelijk geëvacueerd worden? Is er noodverlichting? Weten de medewerkers hoe ze de brandblustoestellen moeten bedienen? Het zijn allemaal zaken die je als leidinggevende best geregeld inoefent met je team. Enkel op die manier zal iedereen op ‘automatische piloot’ kunnen handelen als het er écht op aankomt. Stel dat er een explosie gebeurt. Vergis je niet: van een procedure die ooit in een vergadering werd besproken, blijft op dat moment nog maar weinig over. Het is pure chaos … Tenzij iedereen perfect weet wat te doen. Een plan dat regelmatig wordt ingeoefend, zal precies datgene doen waarvoor het is opgemaakt: schade en slachtoffers vermijden.”

NOA TrainingsEnkel door te trainen, zal iedereen op ‘automatische piloot’ kunnen handelen als het er écht op aankomt.

NOA Trainings is een erkend opleidingscenter met vakkundige experts. “Ook trainingen voor het uitvoeren van evacuatieplannen en de omgang met kleine blusmiddelen staan bij ons op het programma”, aldus Ingrid Nys. “Wacht niet tot het te laat is. Kom eens langs om ons aanbod te bespreken.”

Tekst Els Jonckheere    |    Beeld NOA Trainings
Uitgelichte afbeelding: 
Trainingen voor het uitvoeren van evacuatieplannen en de omgang met kleine blusmiddelen: het is geen overbodige luxe.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details