Platform voor de bouw
Jaarboek

Gewelven met een unieke breedte van 2,40 meter

MD-Beton-Foto-1
MD Beton is de enige producent in de Benelux die voorgespannen gewelven in de breedte van 2,40 meter kan fabriceren.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | MD Beton

18 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De vraag naar voorgespannen gewelven blijft toenemen, terwijl werven steeds sneller opgeleverd moeten worden. Om aan dit marktgegeven te beantwoorden, introduceerde het innovatieve, toonaangevende bedrijf MD Beton voorgespannen gewelven in de unieke en exclusieve breedte van 2,40 meter.

Zoals verwacht sloeg het vooruitstrevende product meteen aan, ook door het feit dat werven in toenemende mate behoefte hebben aan grotere prefabelementen. MD Beton is de enige producent in de Benelux die voorgespannen gewelven in de breedte van 2,40 meter kan fabriceren, terwijl ook in andere Europese landen de vraag naar dergelijke gewelven steeds sterker toeneemt. Naast de reeds vermelde voordelen laten ze immers ook toe om beduidend sneller te werken.

MD Beton is een dynamisch familiebedrijf met meer dan dertig jaar expertise en met de productie van voorgespannen wandelementen in beton voor de agrarische en industriële sector als corebusiness. Dankzij hun superieure kwaliteit zijn de geproduceerde wandpanelen geschikt voor elk prefabproject. 

De productie van voorgespannen welfsels laat al diktes tot 40 centimeter en lengtes tot 16 meter toe.

Hoogstaande kwaliteit

Naast de fabricage van uitmuntende betonproducten draagt ook de zin voor hoogstaande kwaliteit op het vlak van dienstverlening bij tot de uitstekende reputatie van MD Beton. Dankzij een coherente bedrijfsvisie en -filosofie is deze onderneming sinds vele jaren Belgisch marktleider in voorgespannen wanden. Maar ook op het vlak van welfsels bekleedt MD Beton een benijdenswaardige positie. De vele klanten waarderen MD Beton omdat de welfsels, net als de andere betonproducten, net dat tikkeltje beter, preciezer en gladder afgewerkt zijn dan de producten van concullegafirma’s. 

MD Beton denkt bovendien proactief mee met zijn klanten en gaat steevast mee op zoek naar oplossingen die perfect aan de bestaande behoeften voldoen en waarmee snel op de bal kan worden gespeeld. Zo laat de productie van voorgespannen welfsels al diktes tot 40 centimeter en lengtes tot 16 meter toe. De huidige site van MD Beton in Moeskroen beslaat circa 4,5 hectare, waarvan 1 hectare bebouwd is. Momenteel wordt hard gewerkt aan een uitbreiding van de productie-capaciteit om te kunnen voldoen aan de sterk stijgende vraag naar brede welfsels.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details